Scrisoarea bate e-mailul în ajun de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poştaşii duc la destinaţie gândurile timişorenilor
Poştaşii duc la destinaţie gândurile timişorenilor

Timişorenii se folosesc de telefon sau internet ca să transmită un mesaj unei persoane de departe, în timpul anului, dar când vine vorba de sărbătoarea Crăciunului, foarte mulţi preferă să transmită celor dragi toate urările de bine prin intermediul felicitărilor tradiţionale şi al vederilor.

De aceea, la oficiile poştale din capitala Banatului, oameni de toate vârstele aşteaptă la cozi interminabile, aleg cele mai frumoase felicitări şi transcriu mesaje pregătite de acasă. Chiar şi cei mai tineri dintre timişoreni au renunţat la rapiditatea internetului în favoarea tradiţiei. „De două ori pe an, de Crăciun şi de Paşte, prefer să vin din timp şi să trimit o vedere sau o felicitare prin poştă. Mi se pare că măcar de sărbători trebuie să acordăm atenţie acestor detalii”, a spus Dana Ionescu, în vârstă de 20 de ani. În ciuda faptului că necesită un consum mai mare de timp şi de bani, tradiţia trimiterii de cărţi poştale cu ocazia sărbătorilor se păstrează de la an la an pentru că mesajul scris pe o felicitare este mai personal.

„Mi se pare că transmiţi mai multe printr-o felicitare. Un e-mail, de exemplu, este rece şi nu exprimă mare lucru”, a spus Mihai Roncea, de 34 de ani. „În plus, emoţia deschiderii unui plic găsit în cutia poştală este specială”, a adăugat acesta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite