Sărbătorile aduc mai mulţi donatori de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii vin în număr cât mai mare să doneze sânge
Timişorenii vin în număr cât mai mare să doneze sânge

Numărul donatorilor care trec pragul Centrului Regional de Transfuzie a crescut în ultima perioadă. Motivele pentru care vin aici sunt multiple. Fie vin benevol, fie pentru a-i ajuta pe cei aflaţi la ananghie.  

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, la fel ca şi timişorenii care îşi îndreaptă, în număr cât mai mare, atenţia spre Centrul Regional de Transfuzie din Timişoara. „A crescut numărul donatorilor. Dacă anul trecut aveam în jur de 60, 80 de donatori zilnic, acum avem între 80 şi 100", a spus Elena Jenariu, directoarea Centrului Regional de Transfuzie din Timişoara.

Dintre donatarii care vin la centru 30, 40 la sută sunt clienţi fideli, iar peste 60 la sută au vârsta cuprinsă între 30 şi 45 de ani. „Vin mulţi oameni să doneze sânge. Un segment foarte mic dintre aceştia vin pentru bonurile valorice de 50 de lei. Însă sunt mulţi care vin pentru că sunt campanii care îndeamnă la donarea sângelui", a completat directoarea centrului.

Motivele care îi aduc pe timişoreni la centru sunt multiple şi din diferite cauze.

Am venit să donez sânge pentru fata unui coleg. E pentru prima dată când fac acest lucru.Nu e dureros", a povestit Florin Cojocaru, 27 de ani, responsabil planificare producţie.

O altă timişoreancă, Zânica Puşca, 56 de ani, şomeră spune că se simte ca o pasăre când iese de la donare. „După o anumită perioadă simt nevoia să vin să donez, îmi trece şi durerea de cap", a explicat timişoreanca.

Şi experienţele neplăcute îi învaţă pe oameni să fie mai buni şi să-i ajute pe ceilalţi, atunci când au nevoie. „Cu ani în urmă, fiica mea a avut un accident. Ştiu ce valoare are faptul că cineva vine şi donează. De atunci, vin să-i ajut şi eu pe alţii", a spus Georgeta Anechitei, şomeră.

Anul trecut, au venit să doneze sânge 19.000 şi ceva de timişoreni, iar până acum s-au înregistrat 20.301 donatori.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite