Românul aflat de 12 zile în greva foamei la Strasbourg, după ce copiii i-au fost daţi unui cuplu de homosexuali din Anglia: „Sunt nişte oameni foarte puternici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Barbu FOTO Facebook

Florin Barbu, un român din Braşov stabilit în Anglia, este de 12 zile în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, unde face greva foamei, nemulţumit că cei doi copii ai săi au fost luaţi de Protecţia Copilului din Marea Britanie şi daţi unui cuplu de homosexuali.

Stabilit în Anglia alături de soţia sa şi cei doi copii, un român din Braşov a ajuns să trăiască drama vieţii lui, rămânând fără copiii luaţi de Protecţia Copilului. Autorităţile engleze au intervenit în familia Barbu după ce între cei doi soţi au avut loc mai multe certuri. Florin Barbu povesteşte că între el şi soţia sa au avut loc mai multe certuri cauzate de starea de sănătate a soţiei şi de faptul că aceasta a intrat într-o relaţie extraconjugală.

Pe acest fond, în familia Barbu a intervenit Serviciul de Protecţie a Copilului. După câteva luni de supraveghere a familiei Barbu, autorităţile engleze au decis, în 13 martie 2014, preluarea copiilor din familia care era deja dezbinată. După preluarea copiilor, fiecare dintre cei doi părinţi a primit permisiunea de a-i vedea pe copii o oră pe săptămână. În decembrie 2014 copiii au fost daţi în plasament, iar în urmă cu un an au ajuns în grija unui cuplu de homosexuali, care a obţinut în 13 mai 2016 o decizie favorabilă pentru adopţia copiilor. „Va mai fi un proces în urma căruia urmează să se facă actele definitive”, a spus românul care este în greva foamei la Strasbourg, de 12 zile.

Bărbatul susţine că aşteaptă un semnal din partea autorităţilor române care au fost surde la problema sa şi nu au intervenit în niciun fel pentru a-i aduce pe copiii, cetăţeni români, la rudele din România. „Copiii mei sunt viaţa mea. Când am văzut cazul Bodnariu am cerut ajutorul autorităţilor române. La început mi-au spus că o să mă ajute, apoi mi-au trimis o listă cu avocaţi din care să îmi aleg un avocat. Nu se poate să nu iasă nimeni, să nu spună nimic. Cu cât ei nu zic nimic, cu atât eu protestez mai tare. Dacă eu aş renunţa acum, înseamnă că totul a fost degeaba. Am nişte aşteptări, să încerce măcar să mă convingă să renunţ. Nu văd pe nimeni dintre autorităţi. Statul român ar trebui să intervină. Aşa cum au intervenit autorităţile pentru jurnaliştii răpţi în Irak sau pentru românul din Malaezia, ar trebui să procedeze şi cu copiii mei. Am înţeles că acel cuplu (n.r. la care se află copiii) are foarte mulţi bani. Nici eu nu ştiu cu cine mă lupt, cine sunt acei oameni atât de puternici. Voi continua până când voi simţi că sănătatea mea este în pericol”, a declarat Florin Barbu pentru „Adevărul”.  

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite