Rezultate Evaluare Naţională 2015. Toţi elevii din Timiş care au luat nota 10 pe linie vor să fie medici: „Este o meserie cu care poţi pleca oriunde în lume”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din Timiş care au luat nota 10 la Evaluarea Naţională. De la stânga la dreapta: Bianca Dragoş (Şcoala Generală 16), Răzvan Florescu (Şcoala Generală 16), Raluca Dragomir (Grigore Moisil)
Elevii din Timiş care au luat nota 10 la Evaluarea Naţională. De la stânga la dreapta: Bianca Dragoş (Şcoala Generală 16), Răzvan Florescu (Şcoala Generală 16), Raluca Dragomir (Grigore Moisil)

Evaluarea Naţională din acest an a adus în judeţul Timiş trei note de 10. Doi dintre elevii cu media generală 10 la Evaluare sunt de la Şcoala Generală numărul 16, iar unul de la Liceul Grigore Moisil. Toţi trei elevi îşi doresc ca după finalizarea liceului să devină medici.Evaluarea Naţională din acest an a adus în judeţul Timiş trei note de 10.

S-au afişat rezultatele la Evaluare Naţională 2015, notele pot fi văzute pe www.edu.ro.

Cei trei elevi din Timiş care au luat nota 10 pe linie la Evaluarea Naţională au dezvăluit, pentru „Adevărul”, cum au reuşit să obţină 10 la cel mai important examen din viaţa lor, dar şi ce planurile de viitor. Bianca Dragoş, elevă a Şcolii Generale numărul 16 a declarat că examenul nu a avut un grad de dificultate ridicat, dar pentru un rezultat de excepţie a fost nevoie de o muncă susţinută, în clasa a VIII-a, reunţând chiar la pasiunile ei: canto şi pian. „Nu e un examen pentru care trebuia să înveţi nu numai o lună sau o săptămână. Trebuiau puse bazele care nu depindeau doar de noi, ci şi de profesori. Este şi meritul lor că ne-au învăţat”, a spus Bianca Dragoş, care va urma cursurile va urma cursurile Liceului C.D. Loga din Timişoara, profilul Ştiinţele Naturii, pentru că vrea să devină medic, la fel ca părinţii ei.

„Bianca a fost dintodeauna un elev foarte silitor căreia nu a trebuit să-i spunem să se ducă la învăţat. A fost foarte conştiincioasă. Noi am susţinut-o şi i-am oferit toate condiţiile încât să poată sta liniştită. Uneori chiar îi spuneam să mai ia o pauză de la învăţat”, a spus tatăl fetei, Mihai Dragoş, care consideră că seriozitatea fetei ţine şi de structura ei, dar şi de modul în care a fost educată. „Consider că e important modul în care un părinte îi transmite copilului valorile reale după care trebuie să se ghideze şi cee e important este în viaţă. În fond, nu aceste note sunt foarte importante, ci obţinerea unor valori morale mai mult decât valorile materiale”, a spus mai spus tatăl fetei.  

Elev de 10 pe linie

Şcoala Generală 16 din Timişoara a dat un 10 la Evaluarea Naţională şi prin Răzvan Florescu, care a avut 10 pe linie inclusiv în clasele V-VIII. Cu tatăl medic şi mama inginer constructor, Răzvan vrea să devină medic, dar nu pentru că aceasta este profesia tatălui său. „Acum vreau să urmez medicina, dar nu ştiu care este planul peste câţiva ani. Vreau să fiu medic pentru că îmi place să ajut oamenii şi este o meserie cu care poţi pleca oriunde în lume pentru că peste tot sunt aceleaşi proceduri Mă atrage acest domeniu. Eu vreau să fac facultatea aici, dar după aceea poate că o să plec. Dacă nu pot să îmi ating scopurile cu ce fac aici s-ar putea să părăsesc ţara, dar nu ştiu ce va fi în viitor”, a spus Răzvan Florescu.

În privinţa examenului la care a luat 10, Răzvan susţine că subiectele i s-au părut destul de uşoare. „Este rezultatul muncii mele de până acum. M-am chinuit destul de mult pentru că am ştiut că e miza destul de mare. Este răsplata mea”, a spus Răzvan, care spune că i-a mai rămas „puţin timp liber” pentru pasiunile sale, dansul sportiv şi înotul.

„Ideea că aş pleca din ţară nu îmi surâde”

Unul dintre cei trei elevi cu 10 pe linie la Evaluarea Naţională din Timiş este Raluca Dragomir, care învaţă la Liceul Grigore Moisil. Pasionată de pian, Raluca a renunţat la orele constante pe care le lua până în clasa a opta pentru a se dedica şcolii. Cu toate acestea, i-a mai rămas timp liber să iasă cu prietenii, să facă patinaj, înot şi să citească. „Pot să zic că am lucrat mult în anii aceştia. Am lucrat mai mult în clasa a opta. Nota este o răsplată şi o recunoaştere a muncii mele până la urmă”, a declarat Raluca Dragomir, care vrea să devină medic, la fel ca mama sa. „Deocamdată vrea să continui pe Matematică- Informatică pentru că dacă mă voi răzgândi în următorii patru ani voi putea opta pentru altceva, dar acum îmi doresc să fac medicină. Mi-a plăcut de când eram mică medicina, poate şi pentru că mama e medic şi am urmărit-o de-a lungul anilor. Ideea că aş pleca din ţară nu îmi surâde, mai ales la vârsta asta. Vreau să fac  medicina în România”, a declarat Raluca.

O altă elevă de la Grigore Moisil a fost foarte aproape de a lua nota 10, obţinând nota 9.95. Mama fetei a declarat că va depune contestaţie. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite