REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Cum au trăit liceenii din Timişoara probele de Matematică şi Istorie de la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmina Marişescu crede că va lua o notă bună la matematică. FOTO: Vali Silaghi
Cosmina Marişescu crede că va lua o notă bună la matematică. FOTO: Vali Silaghi

Absolvenţii clasei a XII-a au suţinut miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Istorie sau proba scrisa la Matematica, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Examenul de Bacalaureat 2013 a continuat miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Istorie si cu cea scrisa la Matematica, la care sunt aşteptaţi să participe 5.527 elevi din judeţul Timiş, înscrişi pe listele de Bac 2013.

Subiectele nu au fost dificile, conform opiniei multora dintre elevi. "Mă aşteptam la subiecte mai grele, puteai să le rezolvi şi cu ce ai învăţat în clasă, fără să fie nevoie de meditaţii. Am făcut, totuşi, trei luni de meditaţii la matematică înainte de Bacalaureat. Cred că voi lua o notă bună, sper să fie peste 7", a spus Cosmina Marişescu, de la Colegiul Naţional "Ana Aslan" din Timişoara, care a dat proba de matematică la profilul real, specializarea Ştiinţele Naturii.

"Mai departe vreau să merg la Universitatea de Vest, la Litere. Nu m-am hotărât încă exact ce secţie, însă va fi ceva cu limba engleză", a mai spus Cosmina.

Nici la alte profiluri proba de matematică nu i-a speriat pe tinerii timişoreni. "A fost lejer, am terminat destul de repede, chiar înainte de o oră şi jumătate, aşa că am mai aşteptat în sală până să pot ieşi", a spus o elevă care a susţinut examenul la Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" din Timişoara.

"Subiectele au fost accesibile, doar la partea a treia a fost ceva mai greu. Am făcut meditaţii pentru matematică doar în ultima lună înainte de examen, de trei ori pe săptămână. Cred că pot să iau fără probleme în jur de nota 8", a spus Sergiu, un liceean care a susţinut examenul la Colegiul Naţional "Carmen Sylva" şi care vrea să meargă mai departe la Medicină.

La fel ca şi la Matematică, subiectele de Istorie nu li s-au părut foarte dificile elevilor timişeni. "A fost neaşteptat de uşor, doar la subiectul al treilea pot să spun că am fost uşor surprinsă. Mă aşteptam să fie Comunismul, dar până la urmă a fost Formarea statului român. Nu ştiu ce notă voi lua, depinde de cum vor aprecia cei din comisie eseul pe care l-am scris", a spus Andreea, elevă a Liceului Teoretic "J. L. Calderon" din Timişoara.

Cinci candidaţi din Timiş au fost daţi afară din examen pentru că au intrat în săli cu telefoanele mobile, încălcând regulamentul. Au fost şi absenţi în această zi de examene, 580 de la matematică şi 27 de la istorie.

Examenul de Bacalaureat 2013 a continuat miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Istorie si cu cea scrisa la Matematica, la care sunt aşteptaţi să participe 5.527 elevi din judeţul Timiş, înscrişi pe listele de Bac 2013: 4.298 la Matematică şi 1.229 la Istorie.

Citeşte şi:

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Istorie, la Bacalaureat

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Matematică, la Bacalaureat

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite