BACALAUREAT 2013 Campioană mondială la karate din Ploieşti: „Am învăţat mult pentru Bacalaureat, iar după examen plec din România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Andreea Manole este campioană şi la sport şi la învăţătură. FOTO Dana Mihai
Paula Andreea Manole este campioană şi la sport şi la învăţătură. FOTO Dana Mihai

Absolvenţii clasei a XII-a susţin miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Istorie sau proba scrisă la Matematică, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate

Absolvenţii clasei a XII-a susţin miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Istorie sau proba scrisă la Matematică, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Examenul de Bacalaureat 2013 continuă miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Istorie si cu cea scrisă la Matematică, la care sunt aşteptaţi să participe 6.744 de elevi din judeţul Prahova, înscrişi pe listele de Bac 2013.

Printre miile de elevi din judeţ, mai mult sau mai puţin conştiincioşi cu pregătirea la bacalaureat, unii iau foarte în serios examenul de care ştiu că depinde viitoarea lor carieră. Şi asta deşi nu au alături familia sau au multe activităţi extra-şcolare, la nivel de performanţă.

Este cazul Paulei Andreea Manole, absolventă a Colegiului „Nichita Stănescu“ din Ploieşti. Miercuri, la ieşirea de la proba de matematică, mai întâi şi-a încurajat colegii de clasă, un „defect“ pe care îl pune pe seama „funcţiei“ de preşedinte al elevilor din liceu.

Abia apoi şi-a făcut timp să-şi sune cunoscuţii. Dacă părinţii nu ar fi fost atât de departe, în Palma de Mallorca, i-ar fi sunat mai întâi pe ei, însă, cu aceeaşi atitudine veselă, aştepta să ajungă acasă şi să le comunice pe internet rezultatele bune de la matematică.

În clasa a XII-a, fără să-i aibă alături pe părinţi, a încercat să se descurce singură şi să înveţe cât mai bine. „Am fost foarte atentă la clasă, am luat şi meditaţii, iar ai mei m-au încurajat întotdeauna de la distanţă. Nu a fost uşor să fiu singură anul acesta, dar părinţii mei au avut încredere în mine, mă ştiu cu capul pe umeri şi ştiu că nu îi voi dezamăgi cu bacalaureatul. Am învăţat foarte mult pentru că altă soluţie nu văd să promovezi acest examen şi oricine învaţă are şanse să-l treacă. Trebuie, însă, efort şi exerciţiu permanent“, spune Paula Manole.

Singura dezamăgire este România pe care se pregăteşte să o părăsească după examen şi să se mute alături de părinţi, în Palma de Mallorca. „M-am orientat deja, am găsit acolo o facultate de management şi administrarea afacerilor, în România, cel puţin acum, nu văd nici o şansă să realizez ce mi-am propus“, mai spune Paula.

Pe lângă învăţătură şi susţinerea drepturilor elevilor, Paula Manole a avut timp, în ultimii ani, să facă şi sport la nivel de performanţă. Practică karate tradiţional de la 10 ani, iar titlurile de campioană europeană şi mondială au plasat-o în Top 10 al sportivilor din Prahova.

A lăsat-o mai uşor cu sportul doar în clasa a XII-a, pentru a-şi pregăti bacalaureatul, iar renunţarea la această pasiune i-a adus satisfacţii în compensaţie: nota la matematică se aşteaptă să fie 9 sau 10, iar la limba română, unde mai toţi colegii săi au fost „loviţi“ de poezia modernistă, Paula ştie că a lucrat măcar de nota 8.

Examenul de Bacalaureat 2013 continuă miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Istorie si cu cea scrisă la Matematică, la care sunt aşteptaţi să participe 6.744 de elevi din judeţul Prahova, înscrişi pe listele de Bac 2013.

Pe aceeaşi temă

„Să vină 9, să vină 10, să vină 9 la Ploieşti!“ A doua probă scrisă a înviorat atmosfera de la Bacalaureat FOTO

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Matematică, la Bacalaureat - Atât elevii cât şi profesorii le-au considerat accesibile UPDATE

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Istorie, la Bacalaureat - Subiecte „frumoase“ la istorie UPDATE

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite