Reprezentanta bulgarilor din Banat, ţinta unor acuzaţii după moţiunea de cenzură: „Am arătat că bănăţenii sunt uniţi, ne respectăm şi ne protejăm unul pe altul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Csokany FOTO Facebook
Mihaela Csokany FOTO Facebook

Mihaela Petronela Csokany, deputat din partea Uniunii Bulgarilor din România, a fost acuzată că a făcut parte din rândul grupului parlamentar al minorităţilor care l-au susţinut pe Liviu Dragnea, la moţiunea de cenzură de la începutul acestei săptămâni. Csokany a votat însă „abţinere”.

După cum se vede în înregistrarea video a şedinţei, 15 din cei 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale –altele decât cea magheară – şi-au exercitat votul la moţiunea împotriva Guvernului Grindeanu. Au absentat deputaţii Ovidiu Ganţ, de la Forumul German, care se afla în Germania, cu preşedintele Klaus Iohannis, şi Victoria Longher, reprezentanta polonezilor din România.

Varujan Pambuccian, şeful grupului minoriţilor, a anunţat înainte de vot că fiecare deputat va vota „cum crede de cuvinţă”. Moţiunea a trecut, în ciuda faptului că PNL, USR, UDMR şi PMP s-au abţinut de la vot, la fel şi majoritatea parlamentarilor PSD Timiş. Susţinătorii lui Grindeanu au arătat cu degetul către parlamentarii de la minorităţi, pentru trecerea moţiunii de cenzură. 
 

Printre cei care au fost acuzaţi că l-au sprijinit pe Liviu Dragnea se afla şi Mihaela Petronela Csokany, deputatul Uniunii Bulgarilor din Banat, fost consilier local la Timişoara. Acuzaţiile au venit în special din Banat, fieful lui Grindeanu. Csokany a explicat însă că acuzaţiile sunt nefondate, pentru că nu a susţinut trecerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

Sunt mândră că sunt din Banat şi reprezint minoritatea bulgară în Parlament. La votul din Parlament, am respectat decizia grupului minorităţilor naţionale de a merge la vot şi am votat conform propriei conştiinţe: pentru a arăta că bănăţenii sunt uniţi, ne respectăm şi ne protejăm unul pe altul”, a comentat Mihaela Petronela Csokany, pe pagina sa de Facebook. 

Aşadar, Csokany a fost alături de Sorin Grindeanu, aşa cum au fost majoritatea parlamentarilor din Timiş şi Caraş-Severin, indiferent de culoare politică.

„Mihaela, împreună cu Iulius (Firczak Iulius Marian de la Uniunea Culturală a Rutenilor) au fost singurii din grupul minorităţilor care au militat pentru a se abţine de la vot întregul grup. Au intrat în conflict cu colegii lor pentru asta. Ca unul care a fost acolo, vă asigur că Mihaela a votat abţinere. Exista trei variante de vot, pentru, împotrivă sau abţinere! Mihaela s-a abţinut”, a confirmat Alfred Simonis, deputat PSD Timiş în Parlamentul României, care a fost înlocuit de Dragnea din funcţia de secretar al grupului social-democrat, după ce a declarat că va vota împotriva moţiunii de cenzură.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite