Regizorul Cristian Mungiu şi primarul Fritz, pe şantierul de reabilitare a cinematografului Studio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Fritz şi regizorul Cristian Mungiu
Dominic Fritz şi regizorul Cristian Mungiu

Cristian Mungiu se află zilele acestea la Timişoara pentru a participa la cea de-a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!

Regizorul Cristian Mungiu, care a venit la Festivalul Ceau, Cinema! cu filmul “RMN”, a vizitat şantierul de reabilitare a cinematografului Studio din Timişoara. Acesta va fi primul cinema de artă din oraşul de pe Bega. Cristian Mungiu a fost însoţit de primarul Dominic Fritz.

”M-am văzut cu regizorul Cristian Mungiu pe şantierul de la Cinema Studio, cinematograful care va găzdui proiecţii de filme de artă, filme premiate şi care va fi un loc de întâlnire al cinefililor. Cristian Mungiu este unul dintre cei mai recunoscuţi regizori români vreodată, cu mai multe distincţii printre care se numără premiul Palme d’Or de la festivalul Cannes. Se va afla zilele astea la Timişoara, la Ceau, Cinema!, un eveniment cultural de excepţie pe care îl susţinem financiar prin Centrul de Proiecte Timişoara. Îl aştept pe Cristi şi anul viitor la Timişoara, poate chiar la proiecţia cu care vom redeschide Cinema Studio. Mă bucur să-l avem alături în viziunea noastră de a revigora cultura cinematografică la Timişoara”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Cristian Mungiu şi Dominic Fritz

FOTO Facebook/Dominic Fritz
 

Investiţia de la Studio este de 14,2 milioane lei şi aparţine Primăriei Timişoara. 

Vă recomandăm să mai citiţi:  

Cum se lucrează la Cinema Studio din Timişoara: „Anul viitor, în martie, când e termenul de predare, o să fie gata“ FOTO

E gata structura de rezistenţă la Cinema Dacia. În şase luni ar trebui să ruleze filme FOTO

Din nou film la cinema „Victoria” din Timişoara, după mai bine de 20 de ani VIDEO FOTO

Victoria, primul cinema reabilitat din Timişoara. A costat două milioane de euro şi poate să funcţioneze ca o sală de spectacole VIDEO FOTO

Transformarea radicală a unui vechi cinema. Trei milioane de euro pentru ceva unic în România FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite