Regele asfaltului din Banat scoate milioane de euro din aderarea la spaţiul Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgică Cornu
Georgică Cornu

Georgică Cornu a câştigat licitaţia de asfaltare a punctelor de trecere a frontierei. Regele asfaltului din Banat câştigă peste şapte milioane de euro din reamenajarea şoselelor din Timiş şi Caraş Severin, aflate la graniţa cu Serbia.

Georgică Cornu, preşedintele Camerei de Comerţ Timişoara şi patronul lanţului de firme de construcţii Izometal-Confort, a câştigat licitaţia de modernizare a punctelor de trecere a frontierei din Moraviţa, Jimbolia şi Naidăş.



Firmele celebrului om de afaceri trebuie să modernizeze sediile comuniste constrite în urmă cu 40 de ani, în care lucrează poliţiştii de frontieră şi vameşii, până la 1 ianuarie 2011, când România urmează să intre în rândul ţărilor din Spaţiul Schengen. În plus, pentru fiecare sens, de intrare şi ieşire din ţară, firmele lui Cornu trebuie să construiască câte şapte benzi, deoarece aşa stipulează normele europene.


Georgică Cornu
image

Au început lucrările

La Moraviţa, Jimbolia şi Naidăş muncitorii deja sapă tranşee în jurul clădirilor şi au început să recondiţioneze şi să izoleze termic sediile. Asta cu toate că specialiştii în construcţii susţin că ar fi mai ieftin ca vechile clădiri să fie demolate şi ridicate din temelii, decât să se arunce banii pe recondiţionare. „Construcţia o să fie finalizată la termen, deşi este dificil. Este un contract legal. Ce dacă câştig bani? Sunt om de afaceri. Clădirile vechi pot fi recondiţionate, mai greu, ce-i drept, dar o să arate bine şi o să fie multifuncţionale”, a declarat Georgică Cornu, şeful firmelor Izometal-Confort.

Georgică Cornu, stăpânul gropilor

Firmele lui Cornu au efectuat lucrările de recondiţionare a bulevardului Liviu Rebreanu din Timişoara. Recepţia lucrărilor a fost amânată în repetate rânduri de primărie, pentru nenumăratele nereguli şi lucrări de mântuială. Firmele de asigurări au deschis zeci de procese firmelor Izometal-Confort, după ce zeci de şoferi şi-au rupt maşinile în gropi lăsate nesemnalizate.


Moraviţa: Zona duty-free de la graniţa cu Serbia 6
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite