Recordul ultimilor 10 ani la impozite: 6.000 de oameni au plătit taxele într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda crizei economice, timişorenii, în special cei în vârstă, sunt conştiincioşi. Încă din prima zi contribuabilii din Timişoara s-au înghesuit să-şi plătească taxele, în prima zi de plată înregistrându-se un record al ultimilor 10 ani, atât din punct de vedere al sumelor, cât şi al persoanelor. 

Ghişeele Direcţiei Fiscale a Primăriei Timişoara au fost deschise luni dimineaţa la ora 08.00. Mai mulţi pensionari s-au adunat încă de la ora 05.00 pentru a fi siguri că plătesc impozitele la timp, astfel că la ora 07.00 erau deja 50 de persoane la rând. „Am venit să plătesc că poate mor şi nu vreau să rămân datoare la stat”, a spus o pensionară. 

Reprezentanţii Direcţiei Fiscale au făcut bilanţul primei zile, iar datele statistice arată că s-a înregistrat un record. „În prima zi am avut aproximativ 6.000 de persoane, care au plătit aproximativ un milion de lei, 10 miliarde de lei vechi. Jumătate dintre ei au plătit la ghişeele primăriei, iar jumătate la poştă. Numărul plătitorilor online este nesemnificativ”, a spus şeful Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo. 

Peste 20 de ani, pustiu la impozite

Şeful Fiscului timişorean a mai spus că cei mai mulţi dintre bun-platnici sunt pensionari de vârsta a treia. „Tinerii fac parte din categoria celor care sunt executaţi silit. Este îngrijorător pentru că peste 20 de ani nu ştiu cum va fi”, a mai spus Adrian Bodo. Timişorenii care plătesc dările până în 31 martie se bucură de o reducere de 10 la sută. Până în 31 septembrie, tarifele sunt normale, iar în ultimele trei luni se percep penalităţi. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite