Razie de amploare la graniţă. TIR-urile care pleacă de la Szeged spre România sunt oprite de poliţiştii maghiari şi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii opresc toate camioanele care se îndreaptă spre România Foto: delmagyar.hu
Poliţiştii opresc toate camioanele care se îndreaptă spre România Foto: delmagyar.hu

Politţiştii timişeni şi omologii lor maghiari acţionează pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi transportului de mărfuri

Poliţiştii verifică autovehiculele care transporta mărfuri achiziţionate de pe teritoriul Ungariei, pe ruta Szeged – Kiszombor – Cenad – Timişoara, destinate comercializării ilegale în Timişoara. 

În baza protocolului de colaborare în domeniul cooperării transfrontaliere, încheiat între IPJ Timiş şi Capitănia de Poliţie Csongrad, acţiunea a început la ora 5.00. Poliţiştii din cadrul celor două ţări, împreună cu specialişti din cadrul Autorităţii Vamale Maghiare şi comisari ai Gărzii Financiare Timiş, efectuează acţiuni comune pe ruta Szeged-Kiszombor – Cenad - Timişoara.

Acţiunile vizează identificarea persoanelor care transportă mărfuri (produse agroalimentare, cosmetice, flori etc.) achiziţionate din Ungaria, fără documente legale de provenienţă sau cu documente falsificate. Astfel, aceste persoane se sustrag de la plata obligaţiilor fiscale, mărfurile urmând a fi comercializate în Timişoara, fără documente legale.

O echipă de politişti de investigare a fraudelor s-a deplasat pe teritoriul Ungariei, unde, alături de omologii lor, verifică toate autovehiculele înmatriculate în România, care transportă mărfuri achiziţionate din zona oraşului Szeged.

Totodată, echipe mixte de politişti rutieri, de investigare a fraudelor şi comisari ai Gărzii Financiare, efectuează controale pe ruta Cenad - Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite