Rămas-bun de la Bujor Hariga, chitaristul formației Pro Musica. Va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor

0
Publicat:

Grigore Bujor Hariga, chitaristul trupei Pro Musica, figură emblematică a rockului românesc, a trecut la cele veșnice sâmbătă, 20 aprilie, după o lungă și grea suferinţă.

Bujor Hariga FOTO Facebook
Bujor Hariga FOTO Facebook

Reprezentanții formației Pro Musica au anunțată că funerariile lui Bujor Hariga vor avea loc marți, 23 aprilie, de la ora 15.00, la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei din Timișoara.

„Cei care doresc să își ia un ultim rămas bun sunt așteptați în aceeași zi, începând cu ora 9.00, la Capela Principală a Cimitirului”, spun cei de la Pro Musica.

Bujor Hariga, membru de bază în trupa Pro Musica, era apreciat drept unul dintre cei mai mari chitarişti ai României.  

Bujor Hariga FOTO Facebook
Bujor Hariga FOTO Facebook

„Hari”, aşa cum îi spuneau prietenii, a fost profesorul de chitară al multor muzicieni recunoscuţi.

Grigore Bujor Hariga a fost recompensat cu o Diplomă de Excelenţă din partea Primăriei Timişoara pentru întreaga sa activitate în anul 2007. 

De asemenea, Pro Musica, trupă din care făcea parte din 1981, a fost distinsă, în 2024, cu Medalia – Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria B, semnat de președintele României, pentru contribuția, prin muzică, la „dezvoltarea spiritului civic în societatea românească“.

Chitaristul trupei Pro Music a trecut la cele veșnice sâmbătă, 20 aprilie, după o lungă și grea suferinţă.

Drum bun, tata! Cu zâmbetul pe buze, chitara în brațe, gluma pe vârful limbii, șapca pe cap și papagalul pe umăr, așa să îl ținem minte toți pe Grigore-Bujor Hariga. Un om puternic, care până în ultima clipă a luptat și a bătut prognozele. A plecat dintre noi cu sufletul împăcat, să lucreze la o compoziție muzicală în cer, un solo de chitară pentru îngeri. Mulțumim tuturor pentru gândurile bune și pentru susținere. Nu e ocazie tristă, ci o ușurare trupească și o împlinire sufletească pentru un om fain, un tată exemplar și un artist desăvârșit. Vom anunța detaliile înmormântării în curând”, a scris pe Facebook fiica lui Bujor Hariga, Ioana Roosendaal.

Bujor Hariga FOTO Facebook
Bujor Hariga FOTO Facebook

Vestea asta m-a zdruncinat. A murit Hari. Bujor Hariga. Pur și simplu nu-mi vine să cred. Ce om fain, ce om bun a fost! Eu l-am perceput întotdeauna ca un fel de gentleman printre muzicienii anilor 80 cu care aveam de-a face. Și am avut cu mulți de-a face. Hari a fost un tip altfel. Prin mâna lui au trecut mulți chitariști din Timișoara. Când îți explica ceva, emana o căldură de-ți făcea plăcere să-l asculți. La Pro Musica eu eram cu vreo 10 ani mai tânăr decât cel mai tânăr dintre ei, un puști de fapt, cu Hari am avut o relație umană aparte fața de restul trupei, multe am învățat de la el. Când mă vedea prin Timișoara, îmi zicea „colegul meu de cameră“. Asta pentru că ne împărțeam camera de hotel în turneu. În anii 80, iarna, era un frig cumplit, Hari avea întotdeauna un radiator cu el. Dacă îl uita, aveam eu unul. La el am ascultat prima data Weather Report, îmi arăta liniile de bas ale lui Jaco, câte și mai câte…  Doamne câte amintiri îmi vin acum… Mi-e greu sa cred că s-a dus. Încet, încet dispare generația asta”, a transmis chitaristul Cristian Podratzky, pe Facebook.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite