Proprietarii Casei Mühle vor să dărâme vila istorică. “Doresc să construiască o nouă casă în loc ei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa cu valoare istorică nu scapă de pericole. FOTO: Adevărul
Casa cu valoare istorică nu scapă de pericole. FOTO: Adevărul

Nepoţii proprietarilor Casei Mühle s-au prezentat în audienţă la primarul Nicolae Robu, pentru a discuta despre viitorul vilei de pe bulevardul Mihai Viteazul

Pentru prima dată de la declanşarea scandalului din jurul Casei Mühle, reprezentanţii proprietarilor vilei, construite de Wilhelm Mühle, au avut o discuţie cu primarul Nicolae Robu. Doi nepoţi ai Ionelei Stanca au cerut o audienţă la Primăria Timişoara. Dorinţele lor l-a lăsat mască pe Robu. 

“Am crezut că au venit să discutăm despre vânzarea casei spre primărie. Ei mi-au spus că de fapt doresc să construiască în locul ei o nouă casă, cu un proiect arhitectonic asemănător cu cel actual. Le-am spus că aşa ceva nu se poate, pentru că este o clădire monument. Ei au spus că s-au interesat şi că nu este monument, iar eu le-am replicat că nu vor primii de la primărie certificat de urbanism sau autorizaţie de construcţie. Ba mai mult, nu vor primii autorizaţie de demolare”, a declarat Nicolae Robu.

Mai mult, proprietarii au avut tupeul să spună că vila a ajuns într-o stare de degradare încăt nu mai poate fi reablitatată decât cu costuri foarte mari.

“Nu au dreptul să se plângă, ei sunt cei care au degradat-o. Ei au învinuit firma de construcţii. Le-am spus că vor avea mari probleme pentru că există plângere penală împotriva lor”, a mai declarant Robu.

În final, vâzând că nu vor ajung la o înţelegere cu primarul, reprezentanţii proprietarilor au trecut la negocieri. 

“M-au întrebat câţi bani ar fi dispusă primăria să plătească pentru clădire. Nu am vrut să le răspuns la această

întrebare, dar le-am spus că în orice caz nu mult. Eram curios cât cer ei. Au spus o sumă de ordinul milioanelor de euro şi că au clienţi să o cumpere. Le-am replicat că din acest moment sistem orice discuţie pe tema vânzării-cumpărării, iar primăria a încheiat cu aceast subiect. Urmează să se facă paşii pentru expropriere de către CJT”, a mai afirmat Nicolae Robu.

Primarul a smuls totuşi promisiunea că proprietarilor că vor monta o prelată asupra clădirii, să nu mai fie supusă intemperiilor.

În alte ordine de idei, Nicolae Robu a decis că  Wilhelm Mühle va avea un bust în Parcul Rozelor. 

“Este un omagiu corect pe care ar trebui să îl aducem unui mare specialist în peisagistică. Asta putem face. Nu voi fi de acord să schimbăm numele Parcului Rozelor, care a intrat în conştiinţa publică prea profund cu acest nume”, a încheiat Nicolae Robu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite