Promisiunea făcută de studenta condamnată pentru crima de la Medicină judecătorului care a pus-o în libertate

0
0
Carmen Şatran (fostă Bejan) a fost pusă în libertate în 14 martie, de Judecătoria Gherla FOTO Arhivă
Carmen Şatran (fostă Bejan) a fost pusă în libertate în 14 martie, de Judecătoria Gherla FOTO Arhivă

Judecătoria Gherla a motivat sentinţa prin care Carmen Şatran, studenta condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima din căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, a fost pusă în libertate înainte de termen. Sentinţa scoate la iveală mărturia tinerei din proces.

Judecătorul care a dispus eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran (fostă Bejan) şi-a motivate decizia arătând că fosta studentă „nu a fost sancţionată disciplinar, a participat la muncă şi s-a achitat de sarcinile primite”.

O deţinută-model

„A avut o comportare regulamentară şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. A fost receptivă la activităţile cultural-educative, participând la 334 de programe sau activităţi şi s-a încadrat în program. Pentru rezultate bune a fost recompensată de 68 de ori. Faţă de personalul din penitenciar şi faţǎ de colegi a manifestat respect”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Gherla.

Mărturia fostei studente în proces

Hotărârea Judecătoriei Gherla, disponibilă pe rejust.ro, scoate la iveală şi mărturia lui Carmen Şatran din faţa judecătorului care a dispus eliberarea. În ultimul cuvânt, condamnata a cerut eliberarea arătând că „regretă foarte mult fapta săvârşită şi îi pare foarte rău de toată suferinţa provocată”. Tânăra a mai declarat că „nu a fost educată în spiritul acesta, dimpotrivă a avut parte de o educaţie cu principii integre pe care trebuie să le respecte şi să aprecieze valorile societăţii”. Fosta studentă a mai spus că „toată această perioadă a fost o lecţie dură de viaţă din care a învăţat cât de preţioasă este libertatea, că nimeni şi nimic nu merită să o mai pună vreodată în pericol şi înainte de a se decide şi de a face o alegere trebuie să se gândească foarte bine”.

Şansa de a arăta că s-a schimbat

În procesul de eliberare condiţionată, condamnata i-a cerut judecătorului să aibă în vedere că pe toată perioada celor peste 12 ani de detenţie „a avut un comportament exemplar, a participat activ la toate programele posibile şi a muncit toată perioada pedepsei la diferite puncte de lucru atât în interiorul cât şi în exteriorul penitenciarului iar în perioada de amânare a avut un comportament exemplar şi a muncit în exteriorul penitenciarului”. De asemenea, Carmen Şatran a cerut să i se acorde „şansa de a arăta şi demonstra tuturor că s-a îndreptat şi că doreşte să o ia de la început şi că se poate integra cu brio în societate”.

Crima care a îngrozit o ţară întreagă

Înainte de crima din camera 50 a căminului de la Medicină, a fost povestea de dragoste dintre Carmen Bejan şi Raul Florea. Vacanţa de vară din 2009 i-a găsit pe Sergiu Florea (originar din judeţul Hunedoara) şi pe Carmen Bejan (din Ineu, judeţul Arad), în Timişoara pentru sesiunea de restanţe. Iubiţi la vremea respectivă, Sergiu Florea şi Carmen Bejan, ambii în anul întâi, au închiriat o cameră de cămin pentru a locui pe perioada restanţelor. Pentru a face rost de bani să îşi plătească examenele, cei doi au hotărât ca fata să „se vândă” unui bărbat bogat din Timişoara, cunoscut pentru pasiunea sa pentru femei.

Astfel, Trifu Schroth a fost ademenit în camera de cămin, unde urma să întreţină relaţii sexuale contracost cu Carmen Bejan. Cel mai probabil, din cauza unor neînţelegeri privind banii, între Carmen Bejan şi Trifu Schroth, aflaţi singuri în camera de cămin, au intervenit neînţelegeri. În altercaţie a intervenit şi Sergiu Florea, iar cei doi l-au bătut şi l-au înjunghiat pe bărbat. Tinerii au luat cadavrul, l-au pus într-un dulap şi au plecat la un supermarket de la marginea oraşului să cumpere saci din plastic şi un geamantan în care să pună cadavrul pe care l-au tranşat. Toată grozăvia s-a petrecut în camera de cămin. Planul tinerilor a fost să pună cadavrul victimei în propria maşină şi să o incendieze.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Studenta criminală visează să se mărite cu traficantul în libertate

Traficantul de droguri ce a lăsat-o gravidă pe criminală, un cunoscut scandalagiu

Tatăl copilului criminalei de la Medicină este un infractor închis pentru trafic de droguri

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri