Procurorii se joacă de-a evaziunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările au ajuns rarităţi în pieţe
Ţigările au ajuns rarităţi în pieţe

Doi cărăuşi de ţigări netimbrate sunt singurii timişoreni acuzaţi că au dat ţeapă statului. Ei au fost trimişi în judecată după ce procurorii timişeni au primit comandă de sus ca să îi prindă pe cei care fură statul.

Procurorii timişoreni se joacă de-a evaziunea fiscală cu cărăuşii de ţigări netimbrate. Anchetatorii i-au trimis în judecată pe ultimii pioni din „lanţul trofic” al mafiei ţigărilor de contrabandă care acţionează pe ruta Moraviţa-Timişoara. Pentru că în ultimii doi ani procurorii nu au găsit nici măcat un patron de butic sau afacerist milionar în euro care să înşele statul, procurorii au scos din joben doi cărăuşi de ţigări.

Andrei Vasile, de 23 de ani, din Sânmihaiu Român, şi Nicolae Şoilă au fost trimişi în faţa magistraţilor Judecătoriei Timişoara, fiind acuzaţi că au încercat să înşele bugetul de stat. Procurorii au calculat că Andrei Vasile, prins pe Calea Şagului din Timişoara, cu 11.000 de pachete de ţigări netimbrate camuflate într-o camionetă, a dat ţeapă statului cu aproape 125.000 de lei. Pentru Nicolae Şoilă, prins cu 9.500 de pachete de ţigări, procurorii au stabilit că a înşelat bugetul cu 106.000 lei.

Rămaşi fără maşini

Cei doi tineri au rămas fără automobile, care au fost confiscate de poliţie, deşi era clar pentru anchetatori că ei erau doar cărăuşi. Procurorii i-au trimis pe cei doi în judecată.

„Sunt cazuri care trebuie tratate cu seriozitate. Există şi alte cazuri în lucru”, a declarat procurorul Ion Braşoveanu, şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

În ultimii doi ani, procurorii din Timiş nu au reuşit să identifice alţi ţepari care să înşele statul, cu toate că în oraş există mii de firme, care derulează operaţiuni financiare în valoare de zeci de milioane de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite