Primarul uneia dintre cele mai bogate comune din Timiş a fost condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Sânandrei, Dorel Demea, a fost condamnat la un an de închisoare pentru a că a îmbogăţit în mod ilegal, cu două terenuri,  o persoană fizică. Pe lângă primar, şi secretarul comunei a fost condamnat. Veştile proaste nu se opresc aici pentru primarul comunei Sânandrei.

Dorel Demea a fost condamnat de Judecătoria Timişoara pentru că a împroprietărit în mod ilegal o persoană fizică cu două terenuri a căror suprafaţă depăşeşte suprafaţa de 4400 de metri pătraţi. Decizia instanţei vine după ce păgubiţii au acţionat în instanţă o decizie a procurorilor, conform cărora Dorel Demea era nevinovat în această retrocedare. Tot instanţa a decis ca pedeapsa primită de primarul comunei Sânandrei să fie suspendată, iar Demea să fie supravegheat timp de trei ani.

Veştile proaste nu se opresc aici. Instanţa de judecată a mai stabilit că primarul nu mai are voie să candideze pentru un nou mandat şi nici pentru oricare altă funcţie publică. Primarul mai trebuie să plătească şi suma de 10.000 de euro drept despăgubiri morale. Primarul şi secretarul comunei Sânandrei au depus recurs.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite