Primarul uneia din cele mai bogate comune din Timiş, demis din funcţie după o condamnare definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală a semnat ordinul prin care primarul comunei Sânnandrei, Dorel Demea, a fost eliberat din funcţie. Demea a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare.

Dorel Demea a fost condamnat de Judecătoria Timişoara la un an de închisoare cu suspendare după ce a împroprietărit în mod ilegal o persoană fizică cu două terenuri a căror suprafaţă depăşeşte suprafaţa de 4400 de metri pătraţi. În acelaşi dosar a fost condamnat şi secretarul primăriei. Primarul şi secretarul au atacat sentinţa cu recurs, la Curtea de Apel, dar nici aici nu au avut sorţi de izbândă, condamnarea fiind menţinută.

După ce sentinţa a fost redactată, prefectul Mircea Băcală a semnat ordinul prin care Demea este demis din funcţia de primar. „Legea prvede că mandatul de primar încetează în momentul unei condamnări definitivă, indiferent că e vorba de o pedeapsă cu executare sau una cu suspendare. Eu doar constat încetarea mandatului. De astăzi domnul Demea nu mai este primar”, a spus prefectul Mircea Băcală. Potrivit acestuia, atribuţiile primarului au fost preluate de viceprimar.


TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite