Premieră pentru sportul ecvestru din Timișoara: prima probă de derby-jumping VIDEO FOTO

0
0
Publicat:

Clubul Sportiv Cantemir din Timișoara a organizat în acest weekend (11-12 mai 2024) singura competiție din județul Timiș care se desfășoară în acest an sub egida Federației Ecvestre Române.

Concurs ecvestru la CS Cantemir din Timișoara FOTO Ștefan Both
Concurs ecvestru la CS Cantemir din Timișoara FOTO Ștefan Both

Evenimentul Autoclass Jumping Derby Timișoara de la baza Clubului Sportiv Cantemir face parte din calendarul oficial al Federației Ecvestre Române. Este singurul concurs din acest an din județul Timiș care se desfșoară sub egida federației.

„Este prima dată când CS Cantemir organizează o competiție ecvestră. Ne bucură foarte mult că în această zonă apar noi organizatori. Politica Federației Ecvestre Române este să dezvolte competiții ecvestre peste tot. Este doar un început și vrem să aducem publicului larg conștientizarea faptulu că există acest sport, frumusețea lui și beneficiile asupra copiilor”, a spus Marilena Mladin, președintele Federației Ecvestre Române, prezentă pe baza hipică de la marginea orașului.

Concurs ecvestru la CS Cantemir din Timișoara FOTO Ștefan Both
Concurs ecvestru la CS Cantemir din Timișoara FOTO Ștefan Both

Competiția ecvestră a oferit, în ziua de duminică, o probă spectaculoasă, care are loc în premieră în Timișoara. Este vorba despre un „derby-jumping”, în care concurenții încep concursul pe terenul de nisip, iar apoi continuă săriturile în natură, urmând ca pe final să revină în arenă.

Pentru Timișoara este o premieră, nu a mai fost așa ceva niciodată aici. Dar nici în România nu s-a mai organizat de ceva timp. Această probă combină obstacolele normale de sărituri cu obstacole naturale de sărituri în câmp. E foarte multă adrenalină la această probă, avem 16 obstacole, 17 sărituri”, a  spus Andreea Constantinescu, președintele CS Cantemir.

Primul loc la proba de “derby-jumping” a fost ocupat de Simon Blanca – cu calul Cartell, urmată de Cataltepe Melek – cu calul Verden Blue, Mihai Bădoi, cu calul Brizoc și Andreea Constantinescu – cu calul New Liberty.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite