Peste o mie de angajaţi, în pericol de şomaj după incendiul care a distrus fabrica de frigidere Frigoglass VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de frigidere de lângă Timişoara a fost arsă în proporţie de 90 la sută FOTO Levente Lucaci
Fabrica de frigidere de lângă Timişoara a fost arsă în proporţie de 90 la sută FOTO Levente Lucaci

Fabrica de frigidere Frigoglass, aflată în localitatea Parţa, lângă Timişoara, a fost distrusă în proporţie de peste 90 la sută de un incendiu ale cărui cauze nu au fost încă stabilite. Fabrica are peste 1.000 de salariaţi, iar soarta acestora este acum incertă.

Pompierii şi poliţiştii încearcă să identifice cauzele incendiului care a distrus, în weekend, fabrica de frigidere Frigoglass. Potrivit unor surse apropiate anchetei, cercetarea la faţa locului ar putea dura încă două zile. În tot acest timp, soarta celor 1.012 angajaţi, dintre care 800 muncitori în producţie, este incertă.

Potrivit cifrelor de la Registrul Comerţului, Frigoglass, deţinută de un holding olandez şi administrată de un grec, a avut în 2020 un număr mediu de angajaţi de 1.042, o cifră de afaceri de aproape 500.000.000 de lei şi un profit de 4,2 milioane lei. În 2019, fabrica de frigidere aflată pe raza comunei Parţa, a avut o cifră de afaceri de peste 767.000.000 de lei şi un profit de 28 de milioane de lei.

Potrivit primarului din Parţa, Daniel Drăgan, o treime din bugetul comunei provenea de la fabrica de frigidere. În plus, zeci de oameni din localitate lucrau la Frigoglass, loc de muncă la care puteau merge cu bicicleta. Potrivit primarului din Parţa, sunt cazuri în care trei membri ai aceleiaşi familii lucrau la Frigoglass, iar acum sunt pe punctul de a rămâne fără loc de muncă.

„Impactul este în primul şi în primul rând social. Sunt şi trei membri din aceeaşi familie care lucrează. Mă gândesc că există măsuri de protecţie pentru aceşti angajaţi”, a declarat primarul din Parţa.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Pavel Kasai, a declarat că există varianta ca angajaţii să fie trimişi în şomaj tehnic sau concediaţi. „Am vorbit cu directorul companiei, dar nu au niciun verdict de la acţionari. Au două variante: ori să îi trimită în şomaj tehnic şi să le plătească contribuţiile, ori să îi disponibilizeze pe toţi şi să intre în şomaj, dar e o procedură pentru care trebuie să treacă 30 de zile. Sunt bulversaţi”, a declarat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş.

Frigoglass a deschis fabrica de frigidere de la Parţa în anul 1994. În tot acest timp a funcţionat fără întrerupere, producând vitrine frigorifice.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

FOTO VIDEO Incendiul de la fabrica de condimente din Alba Iulia nu a fost stins nici după 2 zile. Peste 30 de pompieri se luptă în continuare cu flăcările

Incendiu de proporţii lângă Timişoara. Fabrica de frigidere Frigoglass a fost cuprinsă de flăcări VIDEO

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite