Patru copii au murit, după ce un incendiu a cuprins o locuinţă din Timişoara. Părinţii acestora nu erau acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe echipaje de pompieri au ajuns la locul incendiului FOTO pressalert.ro
Mai multe echipaje de pompieri au ajuns la locul incendiului FOTO pressalert.ro

Patru copii, cu vârste între patru luni şi şase ani, au murit după ce un incendiu a cuprins, miercuri seară, o locuinţă din Timişoara. Cel de-al cincilea copil al familiei, în vârstă de 14 ani, a ajuns la spital, fiind intoxicat cu fum.

Alerta a fost dată miercuri seara în jurul orei 22.30, când pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe strada Memorandumului din Timişoara. 

Potrivit opiniatimisoarei.ro, în casă locuia o familie cu cinci copii cu vârste între 4 luni şi 14 ani. Potrivit sursei citate, băiatul de 14 ani a reuşit să se salveze, iar părinţii nu erau acasă în momentul izbucnirii incendiului, ajungând după ce vecinii au sunat la 112. 

Copilul cel mare al familiei, în vârstă de 14 ani, a fost intoxicat cu fum şi a fost preluat de echipajele medicale ajunse la faţa locului, fiind transportat la spital. Ceilalţi fraţi au 6 ani, 3 ani, un an şi patru luni. 

Spre deosebire de fraţii săi, băiatul cel mare dormea într-o altă încăpere şi se trezise să îi pregătească laptele unui a dintre cei mici, în momentul în care casa era învăluită în fum şi foc.

Copiii erau singuri acasă, în momentul izbucnirii incendiului. Mama copiilor a fost plecată de acasă, iar tatăl consumase alcool şi a observat mult prea târziu flăcările care au cuprins casa. Cei doi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău.

La locul intervenţiei s-au deplasat de urgenţă 5 autospeciale de stingere, 3 echipaje SMURD, 2 ambulanţe SAJ cu medic, 2 ambulanţe SAJ cu asistent medical şi o autospecială de transport personal şi victime multiple.

La sosirea echipajelor la faţa locului, incendiul se manifesta într-o cameră şi pe holul locuinţei cu o degajare mare de fum.

În cele două apartamente locuiau 9 persoane, 4 adulţi şi 5 copii. Cinci persoane au necesitat îngrijiri medicale, dintre care 3 adulţi şi un adolescent de 14 ani au fost transportaţi la spital şi încă un adult a primit îngrijiri medicale la faţa locului, însă refuză transportul la spital.

"Pentru identificarea posibilelor victime s-au constituit echipe de căutare-sălvare în interiorul imobilului. Din nefericire, au fost identificate 4 persoane decedate", a transmis ISU Timiş.

În acest moment, pompierii lucrează pentru evacuarea completă a fumului şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru moarte supectă.

Potrivit pressalert.ro, o vecină a spus că mama neglija copii şi că îi lăsa singuri. „Am făcut plângere la protecţia copilului şi m-a bătut. A pus cameră de luat vederi să vadă dacă intră cineva. Ea stă în altă parte şi monitorizează copiii”, a spus femeia citată de pressalert.ro.


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite