Părinţii jandarmului mort în explozie: „Speranţa în dreptate ne ţine în viaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei muncitori au fost trimişi în judecată pentru explozia din 2008. Tatăl jandarmului decedat în deflagraţie spune că se bazează pe justiţie. Procurorii de la Parchetul Tribunalului Timiş au finalizat, după trei ani de anchetă, urmărirea penală în dosarul exploziei de pe Iuliu Maniu, în urma căreia doi oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi.

Procurorii i-au găsit vinovaţi pe muncitorii firmei de construcţii care executa lucrarea. Din cercetări a rezultat că echipa care desfăşura lucrări la faţa locului şi care nu a respectat obligaţiile era formată din Gheorghe Nicolin, şef de schimb, Francisc Nagy şi Cosmin-Mihai Stoicov, excavatorist. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus trimiterea în judecată a celor trei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, două infracţiuni de vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă.  


Anchetă înceată


Tatăl uneia din victimele exploziei a aflat din presă că s-au găsit vinovaţii pentru pierderea lor. Bărbatul care şi-a pierdut unicul fiu spune că justiţia este singura care îl mai ţine în viaţă. „Am rămas surprins că s-au găsit vinovaţii. Nu cunosc încă detaliile dosarului, dar sper ca justiţia să facă dreptate. Este singurul lucru care ne mai ţine în viaţă”, a mărturisit Petru Bartulov, tatăl jandarmului cu acelaşi nume, care şi-a pierdut viaţa în explozie. „Nu ştiu dacă muncitorii aceia s-au dus de capul lor acolo. Cred că ei au executat nişte ordine. Deocamdată nu cunosc dosarul şi nu îmi permit să comentez”, a declarat Bartulov.


În urmă cu un an, bărbatul acuzase procurorii că stagnează în ancheta cazului, după ce aceştia au stabilit că fiul său nu a murit într-un accident de muncă. „Fiul meu a parcurs acelaşi traseu în fiecare zi spre lucru. A avut ghinonul să se afle în faţa casei în momentul exploziei, iar pereţii au căzut peste el şi l-au strivit. Este strigător la cer că procurorii au constatat că nu este accident de muncă, din moment ce traseul de la domiciliu spre muncă face parte din timpul acesteia”, a declarat Bartulov, tatăl victimei.
„Nimeni nu ni-l mai poate readuce pe singurul nostru copil. Măcar să se facă dreptate, să nu mai păţească altcineva ce a păţit copilul nostru”, a conchis acesta.

Sper ca justiţia să facă dreptate. Este singurul lucru care ne mai ţine în viaţă
Petru Bartulov, tatăl jandarmului

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite