Ovidiu Şandor, în faţa unui proiect grandios după ce a preluat fosta platformă a fabricii ILSA, deţinută de Ovidiu Tender

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Şandor, omul de afaceri care a construit City Business Centre din Timi;oara, se află în faţa unui nou proiect grandios.

Ovidiu Şandor a achiziţionat un teren de cinci hectare, aflat în foarte aproape de zona Cetate. Mai exact, este vorba de fosta platformă industrială ILSA (Industria Lânii), controlată de milionarul Ovidu Tender. Acesta din urmă a fost condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare în dosarul „Carom”. Şandor a achiziţionat terenul situat între Bulevardul Take Ionescu şi malul Begăi, de la societatea ILSA SA şi va dezvolta un cartier şi o clădire de birouri. Omul de afaceri a preluat doar terenul liber de clădiri, nu şi clădirea lângă sediul RATT, care se află de foarte mulţi ani în construcţie pe bulevardul Take Ionescu.  
 

Proiectul pentru cartier va fi unul la standarde de locuire într-un complex rezidenţial, axându-se pe amenajarea atentă a întregii zone şi pe oferirea unor facilităţi atractive, cum ar fi un parc, spaţii comerciale, restaurante, cafenele, grădiniţă/after school, loc de joacă, gym prevăzut cu piscină sau pistă de alergat.

Noul cartier va fi format din aproximativ 1.200 de apartamente cu una până la patru camere. Ansamblul rezidenţial, ce urmează a fi construit va fi format din mai multe clădiri, cu o înălţime de 4-5 etaje înspre Bega, ajungând la imobile mai înalte spre bulevardul Take Ionescu, întreaga zonă beneficiind de o abordare urbanistică coerentă. 

În ceea ce priveşte clădirea de birouri, lucrările de construcţie vor începe imediat după obţinerea autorizaţiilor, urmând ca primele spaţii să fie livrate în primul trimestru din 2018. 

Cartier Ovidiu Şandor

"Vom dezvolta cel mai atractiv concept din oraş în ceea ce priveşte mediu de lucru" 

După succesul înregistrat cu City Business Centre, dezvoltatorul îşi propune să redefinească noua generaţie de clădiri de birouri în Timişoara.

“Vom dezvolta cel mai atractiv concept din oraş în ceea ce priveşte mediu de lucru, un proiect amplasat central, cu o componentă inovativă semnificativă, adaptând modelul The Office dezvoltat la Cluj la contextul actual al pieţei din vestul ţării. Va rezulta un singur corp la final, dezvoltat în trei etape, ceea ce ne va permite să avem suprafeţe mari pe etaj şi posibilităţi de extindere pe orizontală, în aceeaşi clădire. De asemenea, ţintim să obţinem cea mai înaltă certificare internaţională de clădire verde pentru o clădire dezvoltată în afara Bucureştiului pentru a oferi chiriaşilor o clădire cu impact redus asupra mediului şi costuri administrative diminuate”, a delarat Ovidiu Şandor. 

Procedurile de autorizare au fost demarate, astfel încât lucrările de construcţie vor începe în această toamnă. 
 

Antreprenorul susţine că dezvoltarea acestui proiect apare în contextul în care Timişoara şi regiunea de vest îşi dezvoltă atractivitatea pentru companiile care desfăşoară afaceri aici, în vreme ce alte proiecte anunţate prezintă o serie de limitări în ceea ce priveşte conceptul sau dezvoltarea. Piaţa de birouri din Timişoara are în prezent o dinamică importantă a cererii, generată de 3 factori: extinderea companiilor prezente, intrarea în oraş a unor firme noi, respectiv un trend de creştere a calităţii birourilor pentru atragerea şi retenţia celor mai buni angajaţi.

Citeşte şi:

Ovidiu Şandor preia un teren abandonat şi construieşte un amplu cartier rezidenţial în centrul Timişoarei


Timişoreanul Ovidiu Şandor, în topul celor mai mari dezvoltatori de birouri din România: “Se poate face business sustenabil şi în afara Bucureştiului”

City Business Centre din Timişoara a finalizat cea de-a cincea clădire de birouri din Piaţa 700

FOTO VIDEO Premieră în Europa de Est. Stăvilar austriac de secol XVIII, mutat ca un puzzle uriaş la Timişoara
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite