City Business Centre din Timişoara a finalizat cea de-a cincea clădire de birouri din Piaţa 700

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corpul E din complexul City Business Center a fost finalizat
Corpul E din complexul City Business Center a fost finalizat

Dezvoltatorul proiectului City Business Centre a finalizat lucrările la cea de-a cincea clădire de birouri care s-a ridicat în cartierul de afaceri din zona centrală a Timişoarei.

Proiectul „City Business Excellence Centre (CBEC) - Structură de sprijin a afacerilor” a beneficiat de o finanţare europeană nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Piatra de temelie a proiectului a fost pusă în luna august 2014, proiectul fiind finalizat în mai puţin de un an.
 

Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 9.500 metri pătraţi destinaţi spaţiilor de birouri şi servicii. Au fost creată infrastructura necesară pentru companiile multinaţionale care doresc să se extindă sau să îşi înceapă activitatea în Timişoara, cât şi o serie de facilităţi pentru IMM-uri şi start-up-uri locale.

"Finanţarea obţinută contribuie la sprijinirea dezvoltării afacerilor la nivel local şi regional, dar în egală măsură şi la crearea unei legături reale între firme şi mediul academic local. Prin acest proiect, urmărim să contribuim la dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri local, cel puţin 15 companii, din care o parte însemnată vor fi microîntreprinderi, urmând să acceseze facilităţile oferite de noua clădire. Mai mult, estimăm că vor fi create cel puţin 160 de noi locuri de muncă de către companiile care vor activa în noua clădire”, a declarat Ovidiu Şandor, dezvoltatorul complexului de birouri.

CBC corpul D

Au fost încheiate deja mai multe contracte de închiriere, atât cu firme deja prezente în CBC şi care doresc să îşi extindă operaţiunile, cât şi cu firme noi. Domeniile cele mai reprezentative sunt IT, engineering, servicii financiare şi bancare, consultanţă. Gradul prezent de ocupare depăşeşte 80%.  

Despre City Business Centre Timişoara

City Business Centre Timişoara este un complex de birouri clasa A, situat în zona centrală a oraşului, ce include 5 corpuri cu o suprafaţă de 43.000 metri pătraţi închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B, C şi D cu o suprafaţă totală de 34.000 metri pătraţi închiriabili şi un grad de ocupare de 98%. CBC a fost vândut de Oviidu Şandor, în 2014, fondului de investiţii sud-african NEPI.
 

În 2010, City Business Centre Timişoara a fost desemnat Green Building of the Year de către Romanian Green Building Council şi Office Development of the Year de către EuropeProperty.com

Citiţi şi:


FOTO VIDEO Premieră în Europa de Est. Stăvilar austriac de secol XVIII, mutat ca un puzzle uriaş la Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite