Opt ore de muzică live ambientală la Timişoara. Daniel Dorobanţu pregăteşte un concert inedit la 20 de ani de carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un concert aparte va avea loc în biserica romano-catolică din Piaţa Bălcescu, în 18 octombrie, între orele 14.00-22.00.

“Opt ore de muzică de basm şi proiecţii video încântătoare. Un basm fără cuvinte, dar al cărui limbaj îl ştii dintotdeauna. Pentru că vine de acolo de unde vii şi tu”. Aşa sună provocarea lansată de Dani Dorobanţu, fondatorul trupei Thy Veils, unul din pionierii muzicii electronice şi ambientale din România. 
 

Dorobanţu va susţine un concert timp de opt ore, în biserica romano-catolică din Piaţa Bălcescu. Evenimentul va avea loc în 18 octombrie, între orele 14.00-22.00. 

“<Liniştea cuprinsurilor> este o experienţă multi-senzorială, contemplativă, care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere către mirare. Ca şi cum ai sta pe malul unei ape curgătoare şi ai privi în adâncurile…tale”, susţine artistul.

Evenimentul din 18 octombrie este unul deosebit, atât prin întindere, cât şi prin faptul că marchează 20 de ani de la începutul carierei artistului.

Daniel Dorobanţu este singurul român cu o lucrare de artă digitală în colecţia prestigiosului Ars Electronica Center Linz, cel mai important muzeu de expunere a artei electronice din Europa. Trupa acestuia, Thy Veils este, de altfel, şi singura trupă din Timişoara care a participat la Festivalul Sziget, atât în 2015, cât şi în 2014.

De asemenea, Dorobanţu a produs 11 albume de studio, numeroase concerte şi instalaţii audio-vizuale, muzică de film precum şi pentru dans contemporan, colaborările sale fiind mentionate în New York Times si The Guardian.
 

Prin durata de opt ore, concertul reprezintă o premieră naaţională. Muzica va învălui publicul printr-un sistem de sunet “surround” iar proiecţiile de artă video vor transporta audienţa în lumi uimitoare. 


Citeşte şi:

VIDEO Thy Veils din Timişoara, cea mai apreciată formaţie de ambiental din România, într-un concert de excepţie în Biserica Romano-Catolică din Elisabetin
 

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri