O tânără de 17 a murit într-un accident rutier, la Timișoara. Șoferul de 19 ani tocmai primise BMW-ul cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un șofer în vârstă de 19 ani a fost rănit și pasagera sa, în vârstă de 17 ani și-a pierdut viața într-un accident rutier ce a avut loc luni, 13 mai, în apropiere de Timișoara.

Accident la Săcălaz FOTO Zdv
Accident la Săcălaz FOTO Zdv

Un tânăr 19 ani a condus un BMW pe DN 59 A dinspre Timișoara înspre localitatea Beregsău Mare. Într-o curbă la stânga șoferul a pierdut controlul asupra mașinii și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Șoferul avea permis de conducere de doar cinci zile și a primit mașina cadou de la mama lui în urmă cu doar o zi.

BMW-ul s-a oprit la peste o sută de metri, pe camp, iar bucăți din autoturism au zburat la zeci de metri distanță.

O tânără de 17 ani, pasageră în mașină, a murit, iar șoferul a fost transportat la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

La faţa locului am găsit două victime, una era conştientă, cealaltă inconştientă. Am asigurat măsurile de prim ajutor, măsuri de prevenire a stingerii incendiilor. Între timp, doamna doctor de pe ambulanţă a declarat victima inconştientă, o fată, decedată. Maşina a fost distrusă în proporţie de 70%”, a declarat Vasile Mânzatu, de la ISU Timiş.

Potrivit unor surse din poliție, cei doi tineri nu purtau centura de siguranță.

Tânărul nu consumase alcool. Polițiștii de la IPJ Timiș au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Șoferii tineri și cei fără experiență nu vor mai putea conduce mașini puternice

Pentru ca șoferii începători să nu mai poată conduce mașini puternici, se pregătește o schimbare în Codul rutier. Astfel, cei care nu au împlinit vârsta de 21 de ani nu vor avea voie să conducă mașini cu mai mult de 100 de cai putere. Regula este valabilă și pentru cei care au o experiență de conducere mai mică de un an, se arată în proiectul UDMR adoptat tacit de Senat.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite