O reţea specializată în traficul de migranţi a fost destructurată de către poliţiştii de frontieră timişeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transfugii au fost retinuti de politistii de la Frontiera Timisoara FOTO Stefan Both
Transfugii au fost retinuti de politistii de la Frontiera Timisoara FOTO Stefan Both

Reţeaua formată din din cetăţeni români, libieni şi pakistanezi se ocupa cu racolarea migranţilor din randul solicitantilor de azil aflati in centrele de cazare din România, iar apoi cu transportul şi călăuzirea migranţilor spre Austria.

Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că grupul infracţional era extrem de bine organizat, cu atribuţii precis delimitate, iar în urma declaraţiilor celor reţinuţi a rezultat că traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 1000 - 1500 euro pentru a-l transporta la destinaţie.

În urma acţiunilor desfăşurate de anchetatori, au fost reţinute, în cursul nopţii şi astăzi, un cetăţean libanez, Ali H., în vârstă de 32 ani, care este suspectat a fi liderul segmentului românesc al grupării infracţionale, şi alte 13 persoane, cetăţeni români şi pakistanezi.

Persoanele au fost arestate

Cele paisprezece persoane au fost reţinute şi audiate, urmând a fi prezentate Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Destructurarea reţelei a fost facilitată de faptul că Dîn ultima lună un poliţist de frontieră, sub acoperire, a fost infiltrat în cadrul grupului organizat. Cercetarile sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite