O procuroare refuză să se mute din biroul pe care îl împarte cu o colegă cu care se află în conflict dur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O procuroare de la Parchetul Judecătoriei Timişoara refuză să se mute din biroul în care stă cu o procuroare aflată în conflict FOTO Arhivă
O procuroare de la Parchetul Judecătoriei Timişoara refuză să se mute din biroul în care stă cu o procuroare aflată în conflict FOTO Arhivă

O procuroare de la Parchetul Judecătoriei Timişoara a contestat în instanţă un ordin prin care conducerea instituţiei a dispus mutarea sa în alt birou. Procuroarea a pierdut procesul, dar refuză să se mute din biroul pe care îl împarte cu o altă procuroare, cu care se află în conflict.

Minela Abagiu şi Mărioara Sandu, două procuroare de la Parchetul Judecătoriei Timişoara (Mărioara Sandu a fost şi procuror DNA), au ajuns să aibă un conflict atât de dur încât, pentru detensionarea situaţiei, a fost nevoie de intervenţia conducerii PJ Timişoara.

Astfel, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, Ciprian Ionuţ Pelmuş, a emis un ordin prin care a dispus mutarea procuroului Minela Abagiu din biroul numărul 2, împărţit cu Mărioara Sandu, aflat la parterul Palatului Dicasterial, în biroul 22, de la etajul unu al clădirii.

Prim-procurorul PJ Timişoara a declarat pentru „Adevărul” că ordinul a fost emis chiar la cererea procuroarei Abagiu, care a cerut să fie mutată din biroul pe care îl împarte cu Mărioara Sandu.

Ordinul emis de prim-procurorul PJ Timişoara nu a fost, însă, pe placul Minelei Abagiu, care a contestat în instanţă dispoziţia de mutare în alt birou. În proces, Minela Abagiu a arătat că, la mai puţin de un an de când s-a mutat din biroul nr.1 în biroul nr. 2 ar fi pusă din nou în situaţia de a se muta, fiind astfel obligată „să aloce timp şi să piardă ore în şir cu sortarea şi ambalarea dosarelor şi a altor înscrisuri şi nu va putea să se ocupe de dosare, iar activitatea de mutare şi rearanjare se va prelungi ore şi chiar zile în şir, având în vedere încărcătura mare de dosare pe care le are în fişet”.

Minela Abagiu a mai arătat în instanţă că în biroul în care se află  (nr.2) a făcut îmbunătăţiri, fiind puse draperii. „Mutarea este şicanatorie. Nu se impune. Existau alte soluţii”, a mai reclamat procurorul Abagiu.

Procuroarea Abagiu a mai arătat în instanţă că „pentru a doua oară în mai puţin de 1 an este dată afară din biroul în care îşi desfăşoară activitatea, pentru a face pe plac toanelor unui procuror care a generat numai scandaluri în ultimii ani, indiferent cu cine a stat în birou, şi care nu are altă preocupare decât să se războiască cu oricine”.

Atât Tribunalul Timiş, cât şi Curtea de Apel Timişoara au respins cererea procuroarei Abagiu de suspendare a dispoziţie de mutare din birou, hotărâea rămânând definitivă. Cu toate acestea, Minela Abagiu refuză să părăsească biroul pe care îl împarte cu colega aflată în conflict. „Ordinul a fost dat ca să aplanăm situaţia conflictuală. Deocamdată a rămas tot aşa. Nu s-a găsit nicio soluţie”, a declarat prim-procurorul PJ Timişoara, Ciprian Ionuţ Pelmuş.

„Adevărul” a încercat să obţină un punct de vedere şi de la cele două procuroare aflate în conflict, dar la telefonul din biroul în care lucrează cele două nu a răspuns nimeni.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un fost procuror DNA, exclus din magitratură după un scandal de corupţie şi reîncadrat în sistem, a lăsat liber un tâlhar care a atacat cu cuţitul

Decizie surprinzătoare a unei procuroare DNA. A demisionat din magistratură înainte de pensionare

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite