Războiul din Ucraina ar putea dura ani, a avertizat Stoltenberg

0
0
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Secretarul general al NATO consideră că ţările alianţei nu ar trebui să înceteze să susţină Kievul chiar şi în cazul în care războiul va dura ani şi nu doar luni.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că ar putea dura ani pentru a rezolva conflictul din Ucraina. Cuvintele sale sunt citate într-un interviu pentru ziarul Bild am Sonntag, publicat duminică.

Potrivit publicaţiei, Stoltenberg a fost întrebat despre posibila durată a conflictului. "Nimeni nu ştie. Trebuie să fim pregătiţi pentru faptul că poate dura ani de zile. Nu trebuie să încetăm să sprijinim Ucraina. Chiar dacă preţul este mare", a spus şeful alianţei.

Anterior, premierul britanic Boris Johnson, în articolul său de sâmbătă din The Sunday Times, nu a exclus nici el faptul că războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile. Cu toate acestea, după cum a subliniat şeful guvernului britanic, în ciuda acestui fapt, Occidentul nu ar trebui să înceteze să susţină Kievul.

Întrebat despre dezacordurile dintre Ankara, Stockholm şi Helsinki cu privire la intrarea Suediei şi Finlandei în NATO, Stoltenberg a răspuns că aderarea ţărilor scandinave va întări întreaga alianţă.

În acelaşi timp, a remarcat şeful NATO, „este necesar să luăm foarte în serios îngrijorarea exprimată de autorităţile turce”.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite