O parcare pentru o pepinieră. Schimb de terenuri între Primăria Timișoara și CJ Timiș

0
Publicat:

O parcelă de teren pe care o deține Primăria Timișoara în zona centrală va fi dată la schimb pe un teren de cinci hectare în apropierea orașului.

Pepinieră FOTO Facebook/Dominic Fritz
Pepinieră FOTO Facebook/Dominic Fritz

CJ Timiș vrea să ridice în centrul orașului, vizavi de Hotel Timișoara, o parcare supraetajată care ar putea genera peste 400 de locuri pentru mașini. Cel mai devreme, parcarea ar trebui să fie gata în doi ani și opt luni.

Pentru realizarea lucrării era nevoie ca Primăria Timișoara să cedeze, la schimb, un teren deținut în zona în care CJT vrea să ridice parcarea.

Comisia de negociere între Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara a găsit luni, 10 octombrie, o soluție pentru construirea parcări etajate. Primăria Timișoara va primi un teren de câteva hectare în extravilan pentru a amenaja o nouă pepinieră pe care vor crește arborii și plantele perene de plantat în oraș.

În schimb, municipalitatea va renunța la parcela de teren pe care o deține în zona centrală a orașului.

“Am insistat ca situația să fie discutată în cadrul acestei comisii și mă bucur că în sfârșit, după ani de blocaj și luni de zgomot politic inutil, aceasta a fost deblocata cu o soluție elegantă. Parcela de teren pe care o deține Primăria în zona centrală va fi dată la schimb pe un teren de cinci hectare în apropierea Timișoarei, detaliile urmând a fi stabilite. Consiliul Județean va putea merge înainte cu o parcare multietajată pe un teren lângă Piața Operei care va fi în folosul tuturor timișorenilor”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Actuala pepinieră a orașului, gestionată de Horticultura, este o rămășiță a vechii pepiniere unde odinioară creșteau sute de soiuri de plante.

Terenul a ajuns, prin căi destul de dubioase, în proprietate privată și orașul nu mai are un teren care să se preteze pentru pepinieră. Cu acest schimb, Timișoara va avea din nou posibilitatea de a-și produce plantele și florile care se plantează în oraș și să reînvie tradiția creării de noi soiuri”, a mai spus Dominic Fritz.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite