O nouă amendă uriaşă pentru Colterm Timişoara. Sancţiunile totale depăşesc deja 35 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania de termoficare din Timişoara a încasat o nouă amendă uriaşă FOTO Arhivă
Compania de termoficare din Timişoara a încasat o nouă amendă uriaşă FOTO Arhivă

Compania de termoficare din Timişoara a primit o nouă amendă uriaşă din partea Administraţiei Fondului pentru Mediu din cauză că nu a cumpărat certificatele pentru emisiile de gaze cu efect de seră pentru anul 2021.

Potrivit consilierului local Radu Ţoancă, noua amendă primită de Colterm din partea Administraţiei Fondului pentru Mediu, previzibilă de altfel, este de 71 862.921 lei. „Astăzi, această corespondenţă a ajuns la Timişoara, la Direcţia de Poştă, urmând ca mâine să intre oficial în posesia Colterm”, a transmis Ţoancă, pe Facebook.

Amenda de 14,2 milioane de euro vine la un an după ce Coltem a încasat o altă amendă uriaşă, în valoare de 21 de milioane de euro.

În perspectiva amenzii din acest an, primarul Dominic Fritz şi administratorul special al Colterm, care a intrat în insolvenţă în toamna anului trecut, au anunţat că sancţiunea va fi contestată în instanţă. Şi amenda de 21 de milioane de euro a fost contestată în instanţă, dar procesul a fost pierdut în primă instanţă.

Administratorul judiciar din procesul de insolvenţă al Colterm a avertizat, înainte de expirarea termenului în care certificatele puteau fi cumpărate pentru a scăpa de amendă, că o nouă amendă din partea Administraţiei Fondului pentru Mediu ar însemna falimentul Colterm.

„Vă reatragem atenţia asupra consecinţelor negative menţionate în adresa noastră anterioară, respectiv faptul că neachizitionarea unui număr de 153.443 de certificate până cel târziu în dată de 30 aprilie 2022 va duce la aplicarea de către AFM (Autoritatea Fondului de Mediu) a  unor contribuţii şi penalităţi de întârziere în cuantum excesiv de mare, printr-o decizie de impunere ce va constitui titlu executoriu, ceea ce va conduce la riscul iminent de declanşare a procedurii de faliment a debitoarei Colterm SĂ, al cărei acţionar unic este Municipiul Timişoara”, a avertizat lichidatorul judiciar. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Colterm Timişoara, din nou într-o situaţie disperată. Este luată în calcul oprirea apei calde pe timpul nopţii

Colterm Timişoara, în „risc iminent de faliment“. Lovitura primită de Dominic Fritz de la un coleg de partid 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite