O mână de oameni au participat la protestul împotriva Legii Minelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul celor care s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Timişoara pentru a protesta împotriva Legii Minelor nu a depăşit cifra 14

Timişorenii s-au adunat în faţa Prefecturii cu mesaje pe care scria: “Legea minelor-distrugerea Roşiei Montane”, “Vlad Ţepeş-unde eşti?”, "Eu îmi apăr sărăcia. Şi nevoile. Şi neamul. Tu?", cât şi cu trei steguri. Pe una din ele era mesajul: “Salvaţi Roşia Montană acum ori niciodată”  

Protestatarii fac parte din rândul activiştilor care ies în centrul Timişoarei în fiecare duminică. Iniţial s-au adunat nouă persoane, însă pe parcus s-au mai adăugat încă cinci manifestanţi.

Şi de această dată au împărţit pliante despre pericolul gazelor de şist şi a exploatării cu cianuri la Roşia Montană.

Oamenii sunt nemulţumiţi de noua Lege a minelor care, în opinia lor, este acelaşi proiect al Roşiei Montane, însă cu drepturi şi mai răstrânse pentru proprietarii de terenuri. Protestatarii spun că se opun exproprierilor, cianurării şi gazelor de şist.

Manifestanţii au fost legitimaţi de jandarmi, însă nu li s-au aplicat amenzi pentru că este vorba de un protest spontan. După aproximativ o oră oamenii au plecat spre casele lor. 


Citiţi şi:
 

FOTO Un protest ratat în judeţul Timiş. Activiştii nu au găsit nemulţumiţi de prospecţiunile de la Cenei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite