O buruiană care poate provoca afecțiuni respiratorii este vânată la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambrosia artemisiifolia este denumirea științifică a buruienii care s-a răspândit în orașul de pe Bega și poate provoca afecțiuni la nivelul căilor respiratorii. Edilii au pornit un război împotriva plantei și spun că îi pot amenda pe cei care o lasă să se răspândească.

În țară, aceasta este cunoscută drept "iarba pârloagelor", originea buruienii fiind însă în America de Nord. Planta face parte din categoria celor invazive și cu potențial alergen, polenul acesteia fiind factor agravant al astmului bronșic. Biologii recomandă smulgerea ei din rădăcină înainte să facă flori, pentru că pot cauza alergii la nivelul căilor respiratorii.

Edilii timișoreni spun că au declarat război buruienii, care este cosită, smulsă și ierbicidată. Aceștia au precizat că locuitorii care nu distrug buruienile, în special cele cu potențial alergen, pot lua amenzi conform unei hotărâri a consiliului local. Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, colaborarea locuitorilor la eradicarea ierbii pârloagelor ar spori considerabil eficiența măsurilor luate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite