Noaptea albă la Expoziția Brâncuși. Succes uriaș pentru Muzeul de Artă din Timișoara FOTO

0
Publicat:

Începând de miercuri seara, 20 decembrie 2023, de la ora 20.00, până a doua zi dimineața, la ora 8.00, Muzeul Național de Artă din Timișoara a lăsat porțile deschise pentru „Noaptea albă la Expoziția Brâncuși“. Publicul a avut intrare liberă.

Coadă la Brâncuși FOTO CJ Timiș
Coadă la Brâncuși FOTO CJ Timiș

Muzeul de Artă și Consiliul Județean Timiș a mai oferit o posibilitate publicului să vadă Expoziția Brâncuși pe gratis. Un bilet simplu, doar pentru exponatele lui Brâncuși, costă 80 de lei, iar unul în care pot fi văzute și alte expoziții ale muzului costă 100 de lei.

În memoria zilei de 20 decembrie 1989, când Timișoara a marcat 34 de ani de la declararea orașului liber de comunism, a fost pus la cale evenimentul „Noaptea albă la Expoziția Brâncuși“.

Cu emoții și bucurie, sărbătorim împreună o zi deosebită pentru Timișoara și pentru Muzeul Național de Artă! Astăzi, 20 decembrie, într-un gest simbolic al libertății și culturii, am deschis cu drag porțile Palatului Baroc pentru un maraton cultural în cadrul expoziției Brâncuși: surse românești și perspective universale. Acest eveniment se desfășoară într-o zi cu semnificație aparte, data de 20 decembrie marcând aniversarea eliberării de comunism. Suntem onorați să oferim acces prelungit și gratuit la expoziția care celebrează geniul lui Brâncuși și aduce în prim-plan sursele românești ale creației sale alături de perspectiva sa universală", anunțau cei de la Muzeul de Artă.

Coadă la Brâncuși FOTO CJ Timiș
Coadă la Brâncuși FOTO CJ Timiș

Și noaptea trecută a fost coadă. Toate cele 1.500 de biletele gratuite au fost epuizate.

Îmi propun să repetăm maratonul cultural deorece toți vizitatorii au vorbit doar la superlativ despre inițiativă și despre expoziție. La sfârșitul lunii ianuarie, acest miracol cultural va lua sfârșit, astfel că, până atunci, vă încurajez să treceți pragul Muzeului Național de Artă Timișoara pentru a trăi momente unice în prezența marelui Brâncuși”, a transmis Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Coadă la Brâncuși FOTO CJ Timiș
Coadă la Brâncuși FOTO CJ Timiș

Deschiderea expoziției din 30 septembrie 2023 și până acum au fost peste 80.000 de rezervări la Expoziția Brâncuși.

Expoziția mai poate fi văzută până în 28 ianuarie 2024.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite