Nașul mafiei imobiliare țigănești fuge de judecător cu șmecherii „pe caz de boală”. Vezi cum l-au prins reporterii Adevărul cu minciuna!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a avut loc un nou termen în dosarul mafiei imobiliare în care sunt judecate 10 persoane, printre care şi Ionelaş Cârpaci. După ce a fost eliberat din arest, Ionelaş Cârpaci, liderul reţelei care a luat terenuri cu acte false, vrea acum să părăsească şi Timişoara. Avocatul său, Ramiro Mancaș, soțul unui medic de la Spitalul de Cardiologie, spune că în Timișoara medicii sunt nevoiți să cumpere perfuziile din banii lor.

Ieri a fost un nou termen din procesul mafiei imobiliare. Pregătiţi de vacanţă, inculpaţii şi avocaţii au cerut la unison amânarea cauzei, lucru pe care judecătorul Florin Popescu l-a acceptat, stabilind următorul termen în 21 septembrie.

Baştanul Cârpaci se joacă "de-a spitalul": internat cu două zile înainte de proces, externat la o zi după

La finalul şedinţei, avocaţii lui Ionelaş au depus pentru clientul lor o cerere de ridicare a interdicţiei de a părăsi localitatea. Primul a luat cuvântul Ramiro Mancaş. „Avem o cerere de ridicare a interdicţiei de a părăsi localitatea pentru domnul Sandner (n.a. Ionelaş Cârpaci). Aşa cum ştiţi, suferă de boli cardiace. La Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara nu există medicamentaţie şi se recomandă internarea la Bucureşti”, a spus Mancaş. A luat apoi cuvântul celălalt avocat al baştanului, Marian Pâcleşan. „Căldurile excesive îi afectează starea de sănătate. Au trecut patru luni de la eliberare şi a avut un comportament procesual desăvârşit. Se va obliga să îndeplinească toate condiţiile”, a spus Pâcleşan.



CLICK PE POZE PENTRU GALERIE

Avocat: „Medicii cumpără perfuzii”

Pledoaria baştanului a fost încheiată tot de Ramiro Mancaş, a cărui soţie este chiar medic la Institutul de Cardiologie din Timişoara. „La Timişoara medicii cumpără perfuzii pentru bolnavi din banii lor şi credeţi-mă că vorbesc în cunoştinţă de cauză. Este o cerere făcută cu mult bun simţ procesual. Domnul Sandner este cetăţean german, dar cu toate acestea noi nu am cerut să fie tratat în ţara a cărui cetăţean este”, a încercat Mancaş să îl convingă pe preşedintele de şedinţă. „Solicit amânarea discuţiilor până la realizarea unei expertize care să stabilească dacă spitalul din Timişoara poate sau nu să facă tratamentul de care are nevoie domnul Sandner”, a spus şi procurorul Minodora Vladu.

Minciună descoperită în 3 minute

Astfel, judecătorul Florin Popescu a stabilit miercurea viitoare termen de judecată a cererii depuse de avocaţii lui Cârpaci. Contactat de „Adevărul Timişoara” pentru a spune dacă situaţia dramatică a Institutului de Cardiologie se confirmă, managerul instituţiei, Ranko Szuhanek, a negat vehement.
„Nu ştiu de unde ajung astfel de informaţii în presă. Nu ştiu de unde aţi auzit-o asta cu trimisul pacienţilor la Bucureşti, dar eu vă spun că foarte mulţi pacienţi vin la noi chiar de la Bucureşti sau din alte centre de Cardiologie şi îi primim pe toţi. Cursul este invers. Înainte să meargă la Szeged sau Viena pacienţii vin la noi ca o ultimă speranţă. Politica noastră este că nu refuzăm pe nimeni”, a spus Szuhanek. Potrivit acestuia, medicamente îşi procură doar pacienţii din alte judeţe care nu vor să stea pe lista de aşteptare.


Ionelas Carpaci
cap adevarul local timisoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite