Moment solemn la monumentul aviatorilor germani de la unitatea de zepeline de lângă Timişoara FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rolph Maruhn, consulul Germaniei de la Timişoara, la depunerea de coroane la monumentul aviatorilor germani FOTO Ştefan Both
Rolph Maruhn, consulul Germaniei de la Timişoara, la depunerea de coroane la monumentul aviatorilor germani FOTO Ştefan Both

Consulatul German din Timişoara organizează în fiecare an depuneri de coroane la monumentul aviatorilor de la fost unitate de zepeline de la Dudeştii Noi.

În Cimitirul Eroilor din Timişoara se află monumentul dedicat aviatorilor care s-au prăbuşit cu un zepelin, în urmă cu 100 de ani, în timpul primului Război Mondial. 

Aceştia aparţineau celebrei unităţii de zepeline din cadrul Corpul Aerian al Imperiului German, care avea comandamentul pe păşunea aflată între localităţile Dudeştii Noi şi Sânandrei. 

Germania şi-au adus lângă Timişoara cea mai modernă bază de zepeline din Europa de Est, pentru a veni în ajutorul aliaţilor lor din monarhia Austro-Ungară.  


Zepelinele de la Timişoara au efectuat raiduri de bombardament asupra Salonicului, Bucureştiului şi Ploieştiului. 
 

Depuneri de coroane la monumentul piloţilor germani de zepelin FOTO Ştefan Both


 

În timpul unui bombardări la rafinăria de la Ploieşti, Armata Română au reuşit să lovească una dintre nacelele navei avariind zepelinul.

Depuneri de coroane la monumentul piloţilor germani de zepelin FOTO Ştefan Both

Zepelinul a reuşit să revină însă la Timişoara, însă nu a mai reuşit să aterizeze la bază. Din cauza averiilor, s-a prăbuşit lângă Sânmihaiul Român. Cinci dintre cei aviatorii germani care au murit sunt înmormântaţi în Cimitirul Eroilor din Timişoara.
 



La depunerea de coroane de duminică a participat Rolf Maruhn, consulul Germaniei la Timişoara, însoţit de Marc Ascui, ataşat militar al Ambasadei Germaniei la Bucureşti. 



A depus o coroană şi subprefectul Zoltan Marosi, primarul localiăţii Dudeştii Noi, Alin Nica, parlamentarul Ovidiu Ganţ şi Erwin Josef Ţigla din partea Forumului Democrat al Germanilor din Banat. Au fost rostite rugăciuni de preoţii bisericilor romano-catolice şi lutherane.




image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite