„Miracol” într-o piață din Timișoara, destinată exclusiv producătorilor: „De unde cireșe în august?”

0
Publicat:

Un consilier local din Timișoara semnalează, pe pagina sa de Facebook, că într-o piață din oraș destinată exclusiv producătorilor și-a făcut apariția și un „producător” care a reușit performanța de a avea cireșe în luna august.

Un „fermier” are „cireșe românești” în luna august FOTO Facebook/Ștefan Sandu
Un „fermier” are „cireșe românești” în luna august FOTO Facebook/Ștefan Sandu

„Poate îmi explică cineva de la Piețe SA de unde au apărut ‹producătorii› de cireșe la mijlocul lunii august. Direcțiunea? Consiliul de Administrație, se aude, ‹specialiștilor›? De unde cireșe în august? De ce mai sunt acceptați în Piață Volantă cei ce le oferă? Sunteți în stare sau nu să vă faceți treaba? Se pare ca nu sunteți! Atunci, ce mai căutați în pozițiile alea?”, a scris, pe Facebook, consilierul PNL Ștefan Sandu, la inițiativa căruia a fost înființată piața volantă dedicată exclusiv producătorilor.

Directorul Piețe SA, Mirel Pop, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere pe subiect.

La rândul său, șeful Consiliului de Administrație de la societatea Piețe SA, aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara, a declarat că responsabilitatea aplicării regulamentului de organizare și funcționare a pieței volante îi revine conducerii executive.

„Dacă primăria confirmă că a eliberat certificat de producător, n-ai ce face”

Fost director al societății Piețe SA, aflat în funcție la momentul înființării pieței volante, Victor Ștefan, a declarat pentru „Adevărul” că intrarea în piață a comercianților de legume și fructe este greu de oprit dacă aceștia au un certificate de producător eliberat de o primărie. Victor Ștefan a declarat că tot ce poate să facă Piețe SA este să verifice la primăria care figurează ca emitentă a certificatului de producător valabilitatea documentului.

„Dacă primăria confirmă că a eliberat certificatul de producător, nu ai ce să faci”, a explicat fostul director al Piețe SA, Victor Ștefan. Fostul șef al piețelor din Timișoara a mai spus că în momentul în care o primărie a eliberat un certificat, nu o să vină niciun primar să spună că este o problemă cu acel certificat.

„Tu, ca administrator de piață, nu ai un alt antidot, decât prin primărie. Dacă ei confirmau că au eliberat certificatul, eu nu puteam să îl contest”, a declarat Victor Ștefan.

Fostul director al Piețe SA Timișoara a spus că o soluție ar fi educarea consumatorului, astfel încât acesta să știe că în luna august nu pot fi găsite pe piață cireșe românești.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite