Minori implicaţi într-o megareţea de traficanţi de droguri. Din grupare fac parte 60 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii coordonaţi de DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi de droguri formată din 60 de persoane FOTO Arhivă
Poliţiştii coordonaţi de DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi de droguri formată din 60 de persoane FOTO Arhivă

Procurorii DIICOT, însoţiţi de poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au descins marţi dimineaţa la 68 de adrese de pe raza judeţelor Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. Acţiunea vizează destructurarea unei reţele de trafic internaţional de droguri.

Poliţia Timiş anunţă, printr-un comunicat de presă, că ancheta în derulare vizează 58 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, membri ai unei grupări infracţionale specializate în trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi de mare risc.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu luna octombrie a anului 2015, bănuiţii ar fi constituit un grup infracţional organizat în vederea procurării şi comercializării de droguri de risc şi de mare risc (cannabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halucinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite”, arată poliţiştii potrivit cărora gruparea era structurată pe trei nivele.

Potrivit poliţiştilor, din reţea făceau parte alţi doi traficanţi, prinşi la sfârşitul anului trecut după ce au introdus în ţară  peste 1.000 de pastile ecstasy. „Furnizorii ar fi deţinut cantităţi mari de droguri procurate din culturi proprii, introduse în ţară din străinătate sau achiziţionate prin intermediul anumitor site-uri online şi primite în colete, pe care ulterior le-ar fi distribuit dealerilor. În aceaşi cauză, în cursul lunii decembrie 2016, poliţiştii au surprins în flagrant delict doi dintre membrii grupării în timp ce introduceau în ţară un kilogram de amfetamină şi peste 1.000 de pastile ecstasy, achiziţionate din Olanda”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Timiş.

Potrivit sursei citate, numai în perioada octombrie 2016 – decembrie 2017, au fost ridicate 6 colete cu droguri de mare risc, care aveau ca destinatar un membru al grupării. La audieri vor fi duse 80 de persoane. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite