Membri ai clanului Cârpaci, acuzați că au dat un „tun” de două milioane de lei din fonduri europene. Descinderi DNA

0
Publicat:

Procurorii DNA au descins joi la trei adrese din județul Caraș-Severin, într-un dosar de fraudare a fondurilor europene în care doi membri ai clanului Cârpaci sunt acuzați de un „tun” de două milioane de euro.

Procurorii DNA au descins la trei adrese din Caraș-Severin FOTO Arhivă
Procurorii DNA au descins la trei adrese din Caraș-Severin FOTO Arhivă

Potrivit G4Media, Marinela și Ion Rusalin Cârpaci sunt acuzați că au creat un sistem de companii prin care, folosindu-se de documente și declarații false, ar fi beneficiat de fonduri europene de la AFIR și APIA.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016-2022, în legătură cu obținerea nelegală de fonduri europene, în contextul implementării unor proiecte derulate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR)”, au transmis procurorii DNA.

Potrivit DNA, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în trei locații, situate pe raza municipiului Caransebeș, județul Caraș –Severin, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

„În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a mai transmis DNA.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite