Maraton aniversar de muzică electronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai apreciaţi DJ vin la Timişoara să electrizeze publicul pentru trei nopţi
Cei mai apreciaţi DJ vin la Timişoara să electrizeze publicul pentru trei nopţi

Festivalul TMBase a ajuns la a 13-a ediţie şi îi ademeneşte pe fani cu nume mari pe scenă în capitala Banatului. Evenimentul de la Timişoara continuă să fie un punct de reper pentru iubitorii de muzică electronică urbană din România.

Iniţiat în 1998, Festivalul TMBase a început prin a prezenta artişti şi acturi live autohtone din diverse genuri ale muzicii electronice. În fiecare an, festivalul s-a reînnoit şi s-a mutat din spaţii dedicate concertelor în hale industriale dezafectate. Pasul a fost necesar pentru a ţine pasul cu numărul în creştere al participanţilor, astfel că festivalul a oferit an de an surprize.

Anul acesta, festivalul a ajuns la a 13-a ediţie şi urmăreşte în continuare promovarea evoluţiilor muzicale, fiind acoperită o gamă largă de genuri şi stiluri. De la hip-hop, muzică electronică şi drum and bass până la dubstep, electro şi experimental, mai fiecare stil se regăseşte în cele trei seri de festival.

TMBase a început de ieri seară, însă petrecerea începe cu adevărat doar de astăzi. Azi-noapte, în clubul Setup Venue au evoluat Kidkanevil, Minus, Dorian Concept şi Cosmin TRG. În această seară, iubitorii muzicii electronice sunt aşteptaţi la fostele hale Fructus pentru a urmări spectacolul celor de la Bread & Butter, Şuie Paparude, Hudson Mohawke, Jay Cunning / Fearless MC, respectiv Disazst. Sâmbătă, petrecerea e întreţinută de Dj Limun, Subcarpaţi, AddictiveTV,  Kabuki & Jenna G, Dirtyphonics, Black Sun Empire & Stamina MC şi Mighty Boogie.

Preţul muzicii

Programul începe în fiecare seară de la orele 22. Un bilet pentru noaptea de vineri costă 40 de lei, iar pentru sâmbătă, cei interesaţi să participe la TMBase trebuie să scoată cu zece lei mai mult. Un abonament pentru accesul la festival costă 80 de lei. „Ne bucurăm pentru faptul că am reuşit să menţinem festivalul la acelaşi nivel cu ediţiile trecute. Am pierdut o parte din sponsori şi finanţatori, dar am reuşit să aducem şi în acest an o serie de artişti străini reprezentativi pentru genurile muzicale de care ne ocupăm. Va fi un eveniment de nota zece“, a spus Florin Unguraş, unul dintre organizatorii TMBase.


RECOMANDĂRI DE WEEKEND

Muzică simfonică la Filarmonica Banatul
Melomanii sunt invitaţi în această seară, de la ora 19.00, la sala Capitol a Filarmonicii, pentru un concert de muzică simfonică. Programul este unul de zile mari, cu muzică de Joseph Maurice Ravel, Antonin Dvorak, Frederich Chopin şi Bedrich Smetana. Soliştii acestui concert sunt pianistul Horia Mihail, violonistul Alexandru Tomescu şi violoncelistul Răzvan Suma, trei tineri muzicieni români şcoliţi în străinătate, care au preferat să revină în România pentru a-şi face meseria. Împreună, cei trei formează Romanian Piano Trio.

Duo Bastet îl reinventează pe Eugen Ionesco
Doi tineri actori din Braşov compun Duo Bastet, un ansamblu de teatru în limba germană care va juca la Teatrul Maghiar din Timişoara sâmbătă seara, de la ora 19.00. „Scaune pentru noul chiriaş” reprezintă o adaptare proprie după Ionesco, sub forma unui colaj de texte. Cuplul din piesă este preocupat de pregătirile pentru întâmpinarea noului chiriaş, iar punerea în scenă nu tematizează doar lumea trăirilor celor doi protagonişti, ci şi ideea teatrului în sine şi a felului în care teatrul se transpune pe scenă.

Târg pentru cei care vor să-şi renoveze casa
În acest weekend, la demisolul şi parterul centrului comercial Iulius Mall va fi organizată cea de-a VI-a ediţie a târgului „House & Deco – Acasă pentru toţi”. Aici puteţi găsi diverse proiecte de apartamente şi case oferite de mai multe firme de profil din Timişoara. Timişorenii cu bugete restrânse sunt aşteptaţi de constructorii de case pe structură de lemn la preţuri foarte avantajoase şi de calitate germană. La târg poat fi găsită o gamă largă de produse, de la mobilier, uşi, ferestre, saltele, până la draperii, perdele, tapet şi decoraţiuni.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite