La Timişoara este prezentată cea mai deşteaptă casă ce poate fi controlată de la distanţă prin telefonul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul a fost conectat la o machetă şi prezentat în cadrul târgului
Sistemul a fost conectat la o machetă şi prezentat în cadrul târgului

Un nou sistem de control asupra tot ce înseamnă instalaţie face dintr-o casă normală o locuinţă inteligentă a viitorului. Ideea inovatoare este expusă la expoziţia dedicată domeniului construcţiilor, care are loc în acest final de săptămână la Centrul Regional de Afaceri.

Încălzirea, instalaţia electrică, partea de iluminat, partea de ventilaţie şi chiar partea multimedia, toate pot fi foarte uşor controlate printr-un soft. Prin acest nou sistem, lumina poate fi stisă chiar şi de pe telefonul mobil. Dacă un geam a fost uitat deschis, centrala se va opri automat pentru a nu irosi energie. Softul permite locatarilor să coordoneze în funcţie de preferinţă până şi jaluzelele. Chiar dacă implementarea sistemului complet ce poate fi utilizat de la distanţă prin telefon sau internet ridică preţul unei construcţii cu aproximativ 20.000 de euro, părţile bune sunt irezistibile. „Cel mai mare avantaj este faptul că scade consumul de energie cu 30 la sută", a spus Remus Filip, inginer electric. Mai mult, în cazul unei defecţiuni, totul poate fi pus la punct foarte repede de la distanţă. „Funcţiile pot fi modificate tot timpul, totul este flexibil şi acesta este un alt mare avantaj", a mai spus Remus Filip.

La fel ca şi camerele de hotel, casa are o cartelă şi toată partea electrică funcţionează atâta timp cât această cartelă este introdusă într-un suport special. Confortul locatarilor este sporit, odată ce acest sistem este instalat, iar riscurile de pericol sunt mult mai mici, tocmai datorită accesibilităţii de la distanţă.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite