Jandarmi, pompieri şi o vânzătoare printre cei care au dat şpaga de la Hyperion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul acestei săptămâni, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei care au dat şi luat şpagă pentru licenţele de la Hyperion. Printre cei care doreau să fie licenţiaţi în Drept sunt şi un subofiţer de la Jandarmi, doi subofiţeri de la ISU, un administrator de firmă şi o vânzătoare.

Procurorii au finalizat rechizitoriul şi i-au trimis în faţa instanţei pe Gheorghe Stancu, professor de Drept Civil şi Nicoleta Gumă, coordonatoarea filialei din Caransbeş a Universităţii Hyperion. În acelaşi timp a fost trimis în judecată şi Eugen Tacotă, consilier local în Oţelu Roşu şi care se ocupa de intermediere în „afacerea cu licenţe”. Cei trei sunt în continuare în arest preventiv. Potrivit procurorilor DNA, profesorul Stancu, acuzat de luare de mită este şi membru în Comisia de Etică şi Deontologie a Universităţii Hyperion.

În afară de cei trei au mai fost trimise în judecată în stare de libertate şi alte persoane, studenţi la Hyperion, care ar fi dat 1.500 de euro pentru o licenţă în Drept. Procurorii au făcut publice numele acestora, fiind vorba de Iancu Hânda, subofiţer la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Ilie Străin şi Ţundrea Nicuşor-Florin, subofiţeri la ISU Semenic. Aceştia sunt acuzaţi de dare de mită. În afară de cei trei mai sunt judecaţi şi Cristescu Adrian Ionel (administratorul firmei SC Flory Ady SRL Caransebeş), Vădrariu Angelica Stănica (vânzătoare la SC Orsay SRL), dar şi Magdalena Lazăr, acuzaţi toţi de dare de mită.

Examinaţi în doi timpi şi trei mişcări

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, examenul de licenţă a fost o simplă formalitate, tot ce a trebuit să facă studenţii a fost să fie prezenţi în sală. Potrivit anchetatorilor, toţi cei 35 de studenţi au fost examinaţi în mai puţin de un sfert de oră.  „Pentru toţi cei 35 de studenţi proba orală a durat 12 minute şi 56 secunde, în condiţiile în care inculpatul Stancu Gheorghe a susţinut că fiecare student a fost examinat timp de 3-4 minute”, arată procurorii DNA.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite