Înfrângere dramatică în primul meci din play-off pentru BC Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominique Archie a dus partida în prelungiri. FOTO: bctimisoara.ro
Dominique Archie a dus partida în prelungiri. FOTO: bctimisoara.ro

Cel mai tare duel din faza eliminatorie a Ligii Naţionale de baschet masculin, dintre BC Timişoara şi CSU Ploieşti, şi-a disputat sâmbătă seara primul meci, al doilea fiind programat duminică. În prima întâlnire, ploieştenii s-au impus în prelungiri, scor 85-83.

Gazdele au condus pe aproape toată durata partidei, însă timişorenii au jucat excelent în sfertul patru şi au reuşit să egaleze scorul la 73, cu o aruncare de trei puncte a lui Dominique Archie, cu câteva secunde înainte de final. În repriza de cinci minute de prelungiri, ambele echipe au trecut la conducere, însă CSU Ploieşti a ieşit învingătoare. Robert Sarovic, de la BC Timişoara, a fost foarte aproape de a trimite meciul în a doua repriză de prelungiri, ratând de sub panou în ultimele secunde.

Scorul final a fost 85-83 pentru prahoveni, echipă pentru care cel mai bun om a fost Virgil Stănescu, autor a 24 de puncte. De la timişoreni s-au remarcat Zlatko Jovanovic, cu 20 de puncte, şi Archie, cu 17. Al doilea meci al disputei dintre CSU şi BC se desfăşoară duminică seara, la ora 18.00, tot la Brazi, unde ploieştenii îşi joacă meciurile de pe teren propriu. Indiferent de rezultat, duelul se mută apoi la Timişoara, pentru că se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

A doua echipă bănăţeană din Liga Naţională de baschet, Timba Timişoara, joacă în play-out cu CSŞ Giurgiu. Echipa dunăreană a câştigat primele două întâlniri, disputate la Giurgiu, iar sâmbătă seara Timba a câştigat prima partidă de pe teren propriu, scor 80-75. Al patrulea meci al duelului, unul pe care bănăţenii nu-şi permit să-l piardă, se va desfăşura duminică seara, de la ora 18.00, la sala "Constantin Jude" din Timişoara. Dacă Timba câştigă, scorul general va deveni 2-2, iar meciul decisiv se va desfăşura la Giurgiu.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite