Începe Pride TM, primul festival al comunităţii LGBTQ+ din Timişoara. Celebrează 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pride TM se desfăşoară între 6 şi 14 august
Pride TM se desfăşoară între 6 şi 14 august

Pride TM celebrează diversitatea şi identitatea comunităţii LGBTQ+, dar şi 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal care condamna homosexualitatea cu pedepse de la 1 la 5 ani.

Membrii comunităţii LGBTQ+ locale şi regionale, prietenii şi aliaţii, dar şi toti cei interesaţi să afle mai multe despre comunitate sunt invitaţi la diverse evenimente de către organizaţia Identity.Education. 

Pride TM se va desfăşura la Timişoara în perioada 6-14 august. 

Este un eveniment organizat cu spijinul Primăriei Timişoara, ca program din cadrul dosarului de candidatură al oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2023. 

Asociaţia Identity Education a depus un dosar de finanţare pentru Apelul 3/Restart Cultura, care face parte din programul cultural Timişoara-Capitală Europeană a Culturii. Suma solicitată este de 50.000 de lei, apelul fiind încă în proces de evaluare.

Pride TM celebrează diversitatea şi identitatea comunităţii LGBTQ+, dar şi 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal care condamna homosexualitatea cu pedepse de la 1 la 5 ani.

Timp de o săptămână, în Timişoara vor avea loc numeroase evenimente. Totul începe vineri, la ora 20.00, cu o petrecere organizată la Faber.

În perioada 7-14 august, la Centrul de Proiecte de pe strada Vasile Alecsandri nr.1, va avea loc o instalaţie de artă “În 20 de ani”, care aminteşte de cei 20 de ani care au trecut de la absorgarea Articolului 200.
 

În 8 august, în Parcul Rozelor, în cadrul bazei sportive, se va juca volei, tenis, ping-pong.  

Între 9 şi 14 august, Faber va găzdui expoziţia “Suntem aici”, care îşi are originile în sloganul pentru egalitatea în drepturi şi vizibilitate a comunitatii LGBTQAI+: „we’re here, we’re queer!”. 

În 10 august, la ora 19.00, la Scârţ, invitaţii din comunitatea LGBTQ vor povesti despre viaţa lor, iar în 11 august, de la ora 20.00, va fi descoperită Timişoara în cadrul unui tur în care sunt plasate poveşti despre comunitatea LGBTQ.
 

În 12 august, de la ora 19.00, la Casa Tineretului se va deschide o expoziţie, se va proiecta un film documentar realizat de Identity.Education care prezintă locurile din Timişoara frecventate de cei din comunitate.

Pe 13 august, de la ora 21.00, la faber, se va viziona filmul “Câmp de maci” în regia lui Eugen Jebeleanu. Filmul a câştigat premiul pentru cel mai bun film în secţiunea Fest Focus a Festivalului de Film de la Belgrad.

În ultima zi, pe 14 august, în Parcul Central, va avea loc Pride in the Park, o întâlnire comunitară. 


Vă mai recomandăm:

Expoziţia Tolerance 2020 din Timişoara a fost vandalizată constant. Cine a furat afişele FOTO

Intoleranţă faţă de „Tolerance 2020”. Tablouri cu tematica minorităţilor sexuale, furate la Timişoara FOTO

FOTO Un nou gest de intoleranţă la Timişoara. Au desenat cruci pe lucrarea unui artist turc. „Atacul violent asupra unei lucrări de artă este extrem de trist FOTO Desenul în 3D făcut de un artist turc în Timişoara a fost vandalizat pentru a patra oară de extremişti

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite