Hoţii au dat lovitura la Casa de Pensii din Timişoara. Au golit seifurile de 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Pensii Timiş a fost călcată de hoţi. Angajaţii au descoperit, luni dimineaţa, că seifurile au fost sparte şi golite de bani.

UPDATE Spargerea a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.30. Hoţii au acţionat profesionist. Au îndepărtat grilajul de pe uşa din spate, iar primul loc în care au ajuns a fost încăperea unde se află sistemul de monitorizare video. Aceştia au dezactivat alarmele şi au oprit camere de supraveghere.

Apoi, au luat la rând două birouri. Au reuşit să forţeze, nu se ştie cum, două seifuri, de unde au furat peste 200.000 de lei. 

Hoţii ar fi trebuit să îşi continue acţiunea şi în celelalte birouri, însă se presupune că s-au speriat de ceva, astfel că au decis să părăsească rapid imobilul. 

Surse din poliţie spun că este posibil ca spargerea de la Casa de Pensii să aibă legătură cu atacul de la casieria Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara, din octombrie 2018. Hoţii au forţat o uşa de fier de la intrare şi au plecat cu o casetă cu bani ce conţinea câteva mii de lei. Oamenii legii nu au reuşit să dea de urma spărgătorilor. 

Spargere la Casa de Pensii din Timişoara

Hoţii au intrat în clădirea Casei Judeţene de Pensii Timiş, din zona Traian, pe o uşă din spate, profitând şi de faptul că instituţia nu are pază permanentă. 

Aceştia au reuşit să deschidă două seifuri, de unde au furat aproximativ 50.000 de lei, echivalentul în lei, reprezentând contracte de asigurări sociale, sprijin pentru înmormântare şi încasări din vânzarea de bilete de tratament, scrie Opiniatimisoarei.ro. 

Angajaţii care au venit la lucru luni dimineaţa au alertat imediat poliţia, care a început cercetările la faţa locului şi prelevează probe. 

De asemenea, analizează imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă. 

Casa de Pensii din Timişoara va fi închisă până la orele prânzului.

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite