Harababura de la Bara. Şcoală fără internet, inclusă din greşeală pe lista roşie, obligată să înceapă cursurile online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura şcoală din judeţul Timiş inclusă de DSP în zona roşie, care înseamnă începerea şcolii în sistem online, nu are internet. Autorităţile caută soluţii ca până la începerea noului an şcolar, localitatea să intre în scenariul verde.

Situaţia cifrelor comunicate de Ministeril Sănătăţii, pe baza cărora se stabilesc scenariile în care începe şcoala în fiecare localitate din România, arată că singura localitate din Timiş aflată în scenariul roşu, care prevede începerea cursurilor exclusiv în sistemul online, este localitatea Bara. 

Pentru că în comună au fost înregistrate trei cazuri de COVID-19, iar localitatea este una mică, Direcţia de Sănătate Publică a calculate pentru Bara un indice de peste şase la sută. Cifra obligă şcoala din localitate să înceapă în scenariul roşu, care prevede cursuri exclusive online.

Şcoala obligată să ţină cursuri online nu are internet

Întrebat, într-o videoconferinţă, dacă există şcoli din judeţ care nu au internet sau dispozitive electronice pentru predarea cursurilor online, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Marin Popescu, a declat că tocmai şcoala primară din Bara, unde sunt înscriţi şapte elevi şi 10 copii de grădiniţă, nu are acces la internet. 

„La Bara nu avem internet. Acolo este pe scenariu roşu, copiii nu vor merge la şcoală. Reprezentanţii unităţii de învăţământ vor pregăti seturi de documente, fişe, „printuri” pe care le vor transmite copiilor acasă. După 14 zile, elevii vor reveni la şcoală. Am anunţat ministerul că nu avem internet şi am solicitat şi un număr de şapte tablete”, a declarat Marin Popescu.

Localiatea, inclusă din greşeală în scenariul roşu

Potrivit prefectului de Timiş, Liliana Oneţ, localitatea Bara a fost inclusă în scenariul roşu dintr-o eroare, în comună nefiind defapt niciun caz de COVID-19. „Bara va putea funcţiona pe scenariul verde pentru că cei trei pozitivi de la Bara au doar flotant în Bara şi au domiciliul la Lugoj. Toţi trei sunt în izolare şi în carantină la Lugoj. Primarul de la Bara ne-a sunat zilele trecute şi ne-a spus că nu are niciun pozitiv, s-a făcut ieri şi astăzi o verificare şi am constatat că cele trei persoane de la Bara au doar flotantul în Bara, dar au domiciliul la Lugoj, unde sunt şi în carantină”, a declarat prefectul de Timiş, Liliana Oneţ. 

Inspectorul şcolar susţine, însă, că până la o decizie a Direcţiei de Sănătate Publică prin care să fie modificat indicele pentru localitatea Bara, scenariul prevăzut pentru şcoala din Bara rămâne acelaşi: roşu.

Vă mai recomandăm: 

Directorul unui liceu cu peste 2.400 de elevi: „Exclus să avem toţi elevii la cursuri la ora 8.00. Se va veni etapizat“

Cele 13 măsuri propuse de doctorul Musta pentru începerea şcolii. Tot ce trebuie să facă părinţii şi profesorii

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite