Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, despre evacuarea de la spitalul de copii: “Au lucrat mână în mână, diverşi: notari, avocaţi, instanţe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Ciuhandu a spus, pentru Mediafax, că în timpul mandatului de primar a făcut nenumărate sesizări către Ministerul Sănătăţii fără ca acesta să ia măsuri

Fostul primar a declarat că în majoritatea cazurilor de retrocedări, instanţa a dat câştig de cauză foştilor proprietari, care, la rândul lor, şi-au vândut imobilele familiilor de romi din oraş.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu una din clădirile Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”, care a fost revendicat, câştigat în instanţă, iar apoi vândut unui clan de romi. Aceştia au evacuat, vineri, perfect legal, secţia de TBC şi Pneumologie a spitalului de copii. 

"La Spitalul de Copii am avut un proces în instanţă care a început undeva la jumătatea anilor '90 cu o persoană care s-a erijat în proprietar. Spun că s-a erijat pentru că noi am avut unele dubii că acela este, într-adevăr, proprietarul. În fine, acesta a câştigat, în final, în instanţă şi a vândut casa unor romi. Ani în şir am sesizat lucrul acesta la Ministerul Sănătăţii şi nu s-a luat nicio măsură…

Au fost hotărâri judecătoreşti prin care s-au retrocedat imobile către foştii proprietari şi ăştia au vândut mai departe la romi. Instanţele nu aveau cum să retrocedeze direct familiilor de romi pentru că acestea nu aveau proprietăţi. Majoritatea cazurilor au ajuns, în final, la romi şi ei s-au intabulat.

Primăria Timişoara a apărat interesele statului, mai ales în cazul spitalelor, fiind instituţii publice şi cu un regim mai special. Proprietarii, neprimindu-le imediat, intrau pe cale judecătorească în instanţe şi le câştigau. În situaţiile de acest gen, noi eram chiriaşi. Aceeaşi situaţie era la fostul Spital de Oncologie, ce a fost retrocedat fostului proprietar, care apoi a vândut clădirea unei familii de romi. Eu cred, şi aceasta este părerea mea personală, că au lucrat mână în mână, diverşi: notari, avocaţi, instanţe", a afirmat fostul primar, pentru Mediafax.

Fostul primar al Timişoarei spune că a fost ameninţat de familiile de romi pe care le-a "deranjat" atunci când era la conducerea Primăriei Timişoara.

"M-au ameninţat în fel şi chip pentru că le-am demolat case. Construiau fără autorizaţie şi erau în flagrantă încălcare a legii, dar acolo unde instanţa a decis nu prea am avut ce face. Îmi amintesc că mi-au pus la telefon, noaptea, să îmi cânte Prohodul şi apoi mă întrebau <ţi-e bine, mai trăieşti?>. Când m-am dus la Procuratură şi am spus, mi-a zis să depun scris", a adăugat Ciuhandu, citat de Mediafax.


Citeşte şi:
 

Clanul Cârpaci a evacuat secţia de TBC a Spitalului de Copii din Timişoara

Primarul care a schimbat faţa Timişoarei: „Privatizările erau făcute de securisto-comunişti, iar singura alternativă era să aducem capital străin”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite