GALERIE FOTO: Timişorenii care au învins trupele speciale. O mână de băieţi reprezintă Timişoara la competiţiile naţionale de Airsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa din vestul ţării s-a clasat pe locul întâi în ţară, după ce a învins DPIR-ul la Bucureşti, cu probe inspirate din SWAT. Sunt 14 băieţi cu ocupaţii diferite - de la arhitecţi, la economişti sau poliţişti. De câţiva ani, şi-au dezvoltat un hobby comun - Airsoft-ul.

În spatele performanţei se află un om care a investit în logistică, antrenamente şi formarea unei echipe. Adrian Staici spune că a făcut un pariu cu el însuşi - vrea să înveţe românii ce înseamnă disciplina unui joc menit să antreneze trupele speciale.

image

Click pentru GALERIE FOTO!

„Joc Airsoft de vreo şapte ani, pe vremea când în România nici nu se cunoştea termenul. Am ajuns să învăţ de la cei din poliţie, din România şi de peste hotare. Acum patru ani m-am decis să înfiinţez o firmă de specializare pentru cei de la firmele de securitate. Apoi, mi-am propus să transform acest antrenament într-un sport", a povestit Adrian Staici, liderul echipei. „Am deschis «Defence-School» şi mi-am căutat oameni pentru ca să îmi fac echipă. Băieţii au venit singuri", a explicat acesta. Din cei care au venit să se relaxeze, Staici şi-a format o echipă, alături de care a continuat antrenamentele. De trei ori pe săptămână, băieţii se întâlnesc pentru a pune la punct strategia de joc, dar şi pentru a se menţine în formă. „Vorbim despre un joc care presupune condiţie fizică, rezistenţă, dar şi tactică, muncă în echipă şi rezistenţă la stres", a spus bărbatul.

O elevă din Timişoara a făcut o pasiune din performanţă: Are propriul ONG, este olimpică la geografie şi pictează

image

Click pentru GALERIE FOTO!

Probe inspirate din SWAT

După ce s-au consolidat ca şi echipă, timişorenii au început să participe la evenimente naţionale. S-au impus faţă de alte trupe din ţară şi au decis să se prezinte la una din cele mai importante competiţii din domeniu - „International SWAT Shooting Tactical Situation Championship 2010". „Am concurat cu trupe din toată ţara, printre care şi D.P.I.R. Am trecut prin aceleaşi probe cu ei şi am ieşit pe locul întâi. Ei au ieşit pe doi. Asta ne-a motivat", a spus Adrian.

Citeşte materialul pe larg, numai la chioşcurile de ziare, în

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite