GALERIE FOTO Oamenii din aspiratoare, scaune și rachete de tenis ai Adrianei Ilin Tomici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când un artist folosește obiecte de mobilier sau cu uz casnic, pentru a construi din ele personaje care își spun singure povestea, se poate trage concluzia, fără a le admira, că vrea doar să atragă atenție. Expoziția din Timișoara a artistei născute în Moldova Nouă nu face însă numai atât, reușind în același timp să ironizeze cu subtilitate câteva categorii sociale.

Creațiile Adrianei Ilin Tomici, sprijinite pe zidurile albe ale Galeriei Calina, pot fi vizitate până în 23 februarie. Sunt oameni cu gurile ferecate de zăvoare, la propriu, gurile fiind de fapt chiar zăvoare. Un personaj intubat, care stă cu mâinile fixate pe tăblia unui pat, are stomacul din plastic plin cu nenumărate cutii de medicamente. Trei rachete de tenis, cu cravată, zâmbesc de circumstanță. 

image
image

Vezi aici o GALERIE FOTO cu o parte a lucrărilor expuse!

„Întotdeauna am fost de părere că un obiect utilitar are încorporată și o valoare estetică. Ca să nu se piardă, aceasta se poate folosi în artă. Arta aceptă multe, totul este, până la urmă, o problemă de imaginație, de creativitate, iar obiectul consumat este o resursă pentru ea. De două ori pe an, în oraș vin să ia obiectele casnice care nu mai sunt folosite, între aceste perioade eu am timp să mă gândesc ce fac cu ele”, a precizat artista.

„Personajele sunt inspirate din viața reală, au și o valență mistică, dar și o tentă autoironică” - Adriana Ilin Tomici

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite