FOTO Zeci de timişoreni au ieşit la plajă printre palmierii din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte dintre cei care nu au văzut cu ochi buni cea mai recentă investiţie a autorităţilor au ales să-şi manifeste nemulţumirea într-un mod inedit: ieşind ca la iarbă verde în umbra palmierilor recent "plantaţi" în zona centrală a Timişoarei.

Totul a pornit de la o poză de zilele trecute, cu trei tineri care se întinseseră pe iarbă, la umbra palmierilor. Imediat, cineva a creat un "event" pe Facebook, joi, care a căpătat imediat popularitate. "Nu e un protest, e distracţie! Welcome to Palmişoara City! This is Palmişoara Lifestyle! Veniţi cu noi la plajă sub palmieri! Luaţi-vă colac de salvare, ochelari de soare, piscine gonflabile, cremă de soare, costume de baie, pistoale cu apă, faceţi poze şi distribuiţi pe Facebook sub sloganul Palmişoara Lifestyle! Arată ţării că Timişoara-i fruncea la distracţie!", a fost mesajul celor care au iniţiat evenimentul.

Peste 100 de bănăţeni şi-au luat pălăriile şi umbrelele de soare, păturile, şezlongurile, saltelele gonfalbile sau chiar grătarul şi au ieşit în faţa Liceului MIU, la doi paşi de Piaţa Operei, într-un protest inedit la adresa edililor, care au cumpărat 40 de palmieri cu 10.000 de euro.

Pentru a evita orice conflict cu forţele de ordine, amatorii de plajă au decis să se desfăşoare doar în faţa Liceului MIU, unde palmierii au fost "plantaţi" pe beton, şi nu pe iarbă. Oricum, fâşia îngustă de iarbă dintre benzile de circulaţie, din centru până la Hotel Continental, unde sunt amplasaţi palmieri, ar fi fost neîncăpătoare pentru cei prezenţi. "Ne bucurăm că avem aşa ceva aici, parcă a venit marea la noi în oraş", a spus cu umor unul dintre cei prezenţi.

Protestatarii au fost supravegheaţi discret de poliţişti, poliţişti locali, dar şi de reprezentanţi ai forţelor de ordine în civil. "E o ocazie pe care nu putem s-o ratam, e un cadou al primarului pentru noi. E incompletă lucrarea, ne-am fi dorit ceva nisip, să întregim peisajul, şi animale exotice: maimuţe, crocodili, care nu sunt foarte agresivi", a spus un alt tânăr protestatar, chiar membru al Asociaţiei Peisagiştilor.

Citeşte şi:

Peisagiştii protestează faţă de palmierii plantaţi la Timişoara

Timişoara tropicală: în centrul oraşului au apărut... palmierii

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite