FOTO VIDEO Unul dintre cele mai frumoase patinoare din ţară se află în centrul istoric al Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru noul sezon de iarnă, patinoarul din Piaţa Libertăţii a fost mărit de la 600 la 1.000 de metri pătraţi. Acesta va fi deschis până în 1 martie 2019.

GALERIE FOTO

În Timişoara se află una dintre cele mai frumoase patinoare în aer liber din ţară. După succesul avut anul trecut, firma care a amenajat patinoarul în Piaţa Libertăţii a închiriat un spaţiu mai mare de la Primărie. Aşa se face că patinoarul a fost mărit de la 600 de metri pătraţi, cât a fost sezonul trecut, la 1.000 de metri pătraţi. 

“A mers foarte bine sezonul trecut. În plus, la 600 de metri pătraţi toată lumea zicea că e un patinoar de copii. Era mic. Aşa că l-am extins la 1.000 de metri pătraţi. Acum are o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 25 de metri. Toată structura este din lemn, e făcută de o firmă autorizată. Am deschis în 26 noiembrie, pentru că am prins şi vreme bună. O să ţinem deschis până la 1 martie, cu condiţia să nu vină temperaturi de 18-20 de grade, care să omoară gheaţa. Se poate patina şi la 15-16 grade Celius, dar să nu bată vântul. Degeaba îmi dă rece de jos dacă vântul împinge recele. Dacă bate vântul, se topeşte şi la 6-7 grade Celsius”, a declarat Adrian Bona, administratorul patonoarului din Piaţa Libertăţii. 

image

Tarife la patinoarul din Libertăţii

Accesul pe gheaţă de luni până joi costă 20 de lei. Vineri, sâmbătă, duminică, în vacanţe şi în sărbătorile legale costă 25 de lei. Tarifele la patinoar nu sunt pe oră, ci pe zi. Biletul este ca un abonament, se poate patina toată ziua, mai puţin între orele 13.00-14.00 şi 17.00-18.00, când se reface gheaţa. 

“Omul poate pleca când vrea şi poate să se întoarcă atunci când doreşte, condiţia este să păstreze biletul. Cei mai mulţi vin între şase şi opt, seara”, a explicat Adrian Bona.

image

Cei care nu au patine proprii, pot închiria de la faţa locului, contra sumei de 15 lei, pe oră. Reprezentanţii firmei dispun de aproximativ 400 de perechi de patine. 

“Pot intra pe patinoar şi 400 de persoane, dar atunci rămâne puţin spaţiu de patinat. La 150 de persoane e lejer. Am avut în week-end şi 200 de persoane în acelaş timp. Avem şi instructori care se ocupă de copii şi de cei ce vor să înveţe să patineze. Sunt profesori de educaţie fizică, sunt autorizaţi. Iniţierea în patinaj costă 40 de lei pe oră. Poţi să înveţi să patinezi şi în 30 de minute, depinde de ambiţie şi talent. Avem şi persoane de peste 70 de ani, care patinează”, a mai spus Adrian Bona. 

image

Sfaturi utile pentru iubitori de patinaj

Amatorii de patinaj e bine să intre pe gheaţă cu mănuşi şi pantaloni de schi, pentru a evita accidentările.

“Când cazi, primul lucru pe care-l faci e să întinzi mâinile. Dacă ai o mănuşă bună eşti protejat. Dacă nu, se pot întâmpla evenimente nefericite. Anul trecut nu au fost probleme, dar acum doi ani, când aveam patinoarul la mall-ul din Calea Şagului, un bărbat trecut cu lama patinei peste degetele unui copil. A fost tăiat aproape până la os”, a mai spus administratorul patinoarului.  

image

Regulamentul mai spune că pe gheaţă nu se fumează, se patinează în sensul acelor de ceasornic, este interzis acesul cu mâncare sau băutură, iar accesul pe patinoar este permisă numai cu patine.

image

Pentru o atmosferă cât mai plăcută, patinoarul a fost iluminat cu reflectoare şi un sistem de sonorizare ca de discotecă. Există şi un vestiar, unde se pot lăsa hainele şi obiectele, toate fiind păzite de camere de luat vederi. 

image

Al doilea patinoar din Timişoara este la mall-ul din Calea Şagului

Şi în acest an, timişorenii mai au un patonoar în oraş. Este vorba de cel din parcarea de la Shopping City (în zona magazinului Peek & Cloppenburg), care are o suprafaţă de 500 de metri pătraţi.

Acesta a fost deschis în data de 1 decembrie şi va funcţiona până în 2 februarie 2019. Este deschis de la ora 10.00 până la ora 22.00. 

image

Tarifele pentru patinoarul de la Shopping City sunt 20 de lei pe oră, cu patine incuse. Intrarea este gratuită pentru copiii între trei 

image



Citeşte şi:

FOTO Piaţa din Timişoara care arată ca în poveşti în perioada sărbătorilor de iarnă

VIDEO FOTO Timişoara a îmbrăcat hainele de sărbătoare. Târg de Crăciun, concerte, aprinderea luminiţelor colorate

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite